Lefevere hoopt dat Viviani meer wint dan Kittel
foto: Marcel Koch
woensdag 8 november 2017 om 14:38

Lefevere hoopt dat Viviani meer wint dan Kittel

Quick-Step Floors ondergaat komende winter een ware metamorfose. Een groot aantal sterkhouders verlaat de ploeg van Patrick Lefevere en daar tegenover staat de komst van veelal jonge talenten. Elia Viviani is een van de mannen die dat predikaat niet meer draagt. Lefevere hoopt dat hij Marcel Kittel kan doen vergeten, vertelt hij aan Cyclingnews.

Meer hulp dan bij Sky
Lefevere verwacht meer uit Viviani te kunnen halen dan er tot nu toe uit is gekomen. “Als mijn geheugen mij niet in de steek laat, won Kittel afgelopen seizoen veertien keer en Viviani zegevierde negen maal. Nu hij zich bij ons voegt, kan dat volgend jaar zo maar omgedraaid zijn. Ik zeg niet dat hij geen hulp van zijn ploeggenoten kreeg bij Sky. Dat zou niet correct zijn. Maar het is wel anders. Als we onze volle focus op Elia leggen, hoop ik dat we hem naar een hoger plan kunnen brengen.”

‘Wilde Kittel graag houden’
Desalniettemin wilde Lefevere Kittel behouden. “Lidl is een van de grootste bedrijven ter wereld en ze is Duits. Marcel is ook een Duitser. Hij ziet er goed uit en praat vlot. Dat was erg belangrijk. Op het moment dat Marcel me vertelde dat hij wegging, had ik mijn contract met Lidl nog niet getekend. Het was voor mij erg lastig om aan die mensen – die geen specialisten in het wielrennen zijn – uit te leggen dat hun ster het team zou verlaten. Marcel wilde namelijk de concurrentie met Fernando Gaviria niet aan gaan. Ik snap niet waarom, maar dat is zijn keuze.”

RIDE Magazine
21 Reacties
Sorteer op:
8 november 2017 14:46
Ik verwacht het, Kittel kiest voor het geld door naar Katusha te gaan, Viviani kiest voor het werk aan zijn palmares door weg te gaan bij Sky
8 november 2017 14:51
Ik denk dat Gaviria hem anders ook zou overvleugelen. Wellicht nog niet gelijk op vlakke ritten, maar Marcel haakt al snel af als het iets parkoers wat pittiger is, Gaviria juist niet en die wordt ook steeds sneller. De kans dat Viviani komend jaar inderdaad meer zal winnen dan Kittel lijkt mij erg groot met een veel betere/de beste ondersteuning voor Viviani en juist een veel mindere voor Kittel.
8 november 2017 14:56
Alleen de kop gelezen...

Lekker sportief van hem!
8 november 2017 15:01
De natrapper Lefevere is weer bezig..wanneer gaat die e..l eindelijk eens met pensioen?
8 november 2017 15:11
Ik sluit niet uit dat Viviani ruim voorbij dat zege-aantal van 9 zal gaan. Maar dan waarschijnlijk wel door een hele rits B-koersjes. Heb ik toch liever een sprinter die 5 ritten in de Tour pakt. Al hebben ze die in principe alsnog met Gaviria.
8 november 2017 15:24
Dat natrappen valt wel mee hoor. Dit is het artikeltje:

“Het vertrek van Marcel Kittel is lastig geweest voor mij. Je moet maar eens aan je sponsors gaan uitleggen dat de publicitair belangrijkste renner het schip gaat verlaten”, begint Lefevere in een interview aan ‘Cycling News’. “Ik had Marcel graag aan boord gehouden, zeker gezien het Duitse Lidl een van onze belangrijkste shirtsponsors is. Helaas wou hij binnen het team niet in hetzelfde vaarwater van Fernando Gaviria terechtkomen. Ik heb respect voor zijn keuze.”
8 november 2017 15:30
Quote:
Als we onze volle focus op Elia leggen, hoop ik dat we hem naar een hoger plan kunnen brengen.

tja daar ga je al. je kan nooit de volle focus op Viviani leggen als je ook ene Gavira in je ploeg hebt.

overigens denk ik wel degelijk dat Elia beter tot zijn recht komt bij Quickstep. maar een tweede Kittel zal hij niet worden.

aan de andere kant interessant om te kijken hoe het Kittel zal vergaan bij Katusha. Marcel is gevoelig voor zaken als sfeer, en Katusha lijkt mij niet de meest gezellige ploeg. we gaan het wel zien.
8 november 2017 15:39
8.6 ik denk niet dat Viviani en Gaviria in dezelfde koersen uitgespeeld worden. Wanneer Viviani is opgesteld en Gaviria niet dan zal de volle focus op Elia liggen.
8 november 2017 15:49
Kittel heeft niet meer gewonnen na de Tour, als Viviani een goed najaar (eventueel met Vuelta) rijdt, zou dat kunnen lukken.

Dat "natrappen" is gewoon wat je er van maakt. Een ploegleider die zegt dat hij het jammer vindt dat een renner is vertrokken, maar dat hij hoopt dat zijn renners het beter doen dan de concurrentie: er lijken me ergere uitspraken te bestaan.
8 november 2017 15:55
Kittel won dit jaar 5 etappes in de Tour, dat zie ik Viviani hem toch niet zo snel nadoen. Naast kwantiteit is er natuurlijk ook nog zoiets als kwaliteit. Neemt niet weg dat Viviani vast wel betere ondersteuning van de ploeg zal krijgen dan bij Sky.
8 november 2017 16:00
@ Marakus:
als Gavira weer zo goed is dan mag Viviani voor de kruimels gaan en is er al geen vergelijking met Kittel meer mogelijk.
8 november 2017 16:01
@josi
Maar Kittel had ze volgens mij niet alle vijf gewonnen als Gaviria meespurtte. Dus volgend seizoen zal hij het moeilijk krijgen om er weer vijf te winnen. Sinds de Tour heeft hij zelfs niet één deftige spurt meer gereden. Zal wel met motivatieproblemen te maken hebben, maar dat laat toch zien dat Kittel alleen maar goed kan presteren als alles 100% goed zit
8 november 2017 16:47
Ze gaan Viviani gewoon volop helpen in alle platte koersen die Gaviria laat liggen, aangezien die laatste het topprogramma gaat rijden (tour) zal Viviani behoorlijk wat kans hebben om een respectabel aantal koersen van het type dat ik niet kijken ga te grijpen.
8 november 2017 16:49
Ben wel benieuwd naar Milaan San Remo. Gaat Viviani daar voor eigen kans mogen rijden?
8 november 2017 18:03
Zo goed waren de lead-outs voor Kittel niet in de Tour dit jaar. Over het algemeen denk ik eigenlijk dat Kristoff betere leadouts heeft gehad dit jaar. Maar we zullen zien.
8 november 2017 18:38
@elrio
Goeie zaak dan dat ze de lead-out van Kristoff hebben gehaald
8 november 2017 19:30
Viviani 5 ritten in de Giro, Gaviria 5 in de tour. Jungels mag voor de vorm voor het ak gaan.
8 november 2017 21:45
Sstijnntje+1
Ik dacht na het lezen van de titel exact hetzelfde. En Ik geloof niet dat Viviani beter wordt dan Kittel is/is geweest.
9 november 2017 07:54
Die kop is denk ik een stukje clickbait van wf....
Lefevre zegt wel zoiets maar direct daarna word dit genuanceerd. Daarnaast was het ook nog eens een cyclingnews interview. Dus er zit ook nog een stukje vertaling tussen...
9 november 2017 09:24
Kwantitatief (aantal gewonnen koersen) zal hij er zeker op vooruit gaan, maar kwalitatief verwacht ik niet. Hij is gewoon 2e sprinter bij Quickstep. En dat is natuurlijk gewoon dikke prima, rij je nog steeds voldoende WT wedstrijden, maar waarschijnlijk ook een hoop kleinere. En daarin wordt je ook nog eens prima ondersteunt. Zal verwacht ik wel de Giro mogen doen.
9 november 2017 17:10
Haha

Om te reageren moet je ingelogd zijn.