Lefevere over toekomst ploeg: “Het gaat de goeie richting uit”
foto: Marcel Koch
donderdag 6 juli 2017 om 14:49

Lefevere over toekomst ploeg: “Het gaat de goeie richting uit”

Quick-Step Floors heeft nog altijd geen zekerheid dat het komend seizoen ook in het peloton actief is, maar volgens ploegbaas Patrick Lefevere is er witte rook op komst. “Ik ga nog altijd niet het vel van de beer verkopen. Het gaat de goeie richting uit”, zegt hij tegenover Sporza.

“We moeten eerst alles tekenen”, geeft Lefevere aan. Hij is met meerdere partners in gesprek en dat levert nog wel wat werk op. “Met contracten van deze omvang komen er advocaten bij en dat betekent dat er veel rode alinea’s zijn. Je moet dat bijschaven tot iedereen tevreden is. Met één naam als Sky is het niet zo moeilijk om een contract te maken als wanneer je een paar mensen moet verenigen op een trui of broek. Dan komt er veel bij kijken.”

Voor Lefevere is het een lastig karwei: “Het gaat lastiger dan ik gedacht had”, zegt hij. “Ik heb het nog nooit zo moeilijk gehad in mijn leven om tot een finaal punt te komen en om de belangen van verschillende mensen op een correcte manier te verdedigen en om hen aan dezelfde tafel te houden.”

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
6 juli 2017 14:54
Levevre bezig met Next-Step.
6 juli 2017 15:02
+1 voor Wildebert :-)

Goed dat het hem lukt. Zou maar erg zijn als er met zo'n resultaten niet genoeg sponsors bereid zouden zijn om te investeren.
6 juli 2017 15:16
Trentin is ziek, ging net langs bij de dokter.
6 juli 2017 15:27
@wildebert
Goeie .;-) Hopelijk wordt het geen Side-Step.
Weet dat er hier veel dubsteppers zijn, die een dubbel gevoel hebben bij dit ploegje, en Lefevere maar een dubieuze figuur vinden, maar eerlijk is eerlijk: we hebben ze nodig om de koers kleur te geven.
Ik verwacht nog grootse dingen van Gilbert en Martin in het verdere verloop van deze Tour.
6 juli 2017 15:33
@pirazzi
Lag bij de valpartij met Groenewegen en co en heeft sindsdien veel hinder. (zie ook zijn resultaat van gisteren, normaal klimt hij nog redelijk.) Hopelijk komt hij er bovenop binnen enkele dagen.
6 juli 2017 16:19
Het gaat de goeie richting uit

Ah, ze gaan dus stoppen?
6 juli 2017 16:36
Hey Frits

Bedankt voor uw bijdrage, hopelijk hebt u er zelf mee kunnen lachen.

Mvg
6 juli 2017 16:39
Als je die man toch hoort breuzelen, dat sponsors met zo een bo.. in zee gaan
6 juli 2017 21:03
@marehoek , nou ja begin er zelf aan (ga onderhandelen met Sky, Sunweb , Lidl, Quickstep, de nationale lot(t)o', s ;Movstar,de mondiale fietsconstructeurs ; de zeer noodzakelijke tweede en derde sponsors en dan ...de advocaten van de desbetreffende bedrijven op één lijn krijgen ) dan doe ik een hele diepe buiging en gaat al m'n respect naar U als dé manager van het jaar
6 juli 2017 22:07
Topmanager, marehoek.
6 juli 2017 22:54
Dat zo een ploeg zoveel moeite heeft om sponsoring te vinden is niet te begrijpen. Deze ploeg hoort bij de vier beste van de wereld samen met BMC, Sky en Movistar.
7 juli 2017 00:39
Max1, als je denkt dat het probleem ligt bij het vinden van de sponsoring moet je het artikel nog maar eens lezen, want daar maak je even een foute aanname

Om te reageren moet je ingelogd zijn.