Lennert Van Eetvelt zet Sibiu Tour naar zijn hand en grijpt eerste profzege
foto: Cor Vos
vrijdag 7 juli 2023 om 14:54

Lennert Van Eetvelt zet Sibiu Tour naar zijn hand en grijpt eerste profzege

Lennert Van Eetvelt heeft een dubbelslag geslagen in de Sibiu Tour. Het Belgische talent van Lotto Dstny kwam vrijdag solo boven op Balea Lac. Op ruime achterstand werden Matteo Badilatti en Mark Donovan tweede en derde. Voor Van Eetvelt is dit zijn eerste zege in het profpeloton.

De tweede rit van de Sibiu Tour bracht het peloton naar het gletsjermeer van Bâlea, dat op een hoogte ligt van meer dan 2000 meter. De slotklim was liefst 23,9 kilometer lang en kende een gemiddeld stijgingspercentage van 5,9 procent.

Dat een sterke klimmer van een de aanwezige WorldTour-ploegen hier zou winnen, leek op voorhand al duidelijk. Dat het Van Eetvelt zou worden, daar zag het lange tijd niet naar uit.

Otruba doet gooi naar ritzege
Nadat een vroege vlucht met onder meer Jordy Bouts (Tour de Tietema-Unibet) en Anti-Jussi Juntunen (ABLOC) was teruggepakt op de slotklim, deed de Tsjech Jakub Otruba namelijk een serieuze poging om de Roemeense ronde naar zijn hand te zetten.

De Tsjech verdedigde lange tijd een voorsprong van rond de veertig seconden op het groepje der favorieten, waar BORA-hansgrohe het tempo bepaalde. Met nog iets meer dan drie kilometer te gaan had Otruba nog altijd een voorsprong van een halve minuut.

De kaarten leken geschud, tot Van Eetvelt er vandoor knalde. De 21-jarige Belg vloog al snel voorbij Otruba en zou met een ruime voorsprong over de meet komen. Met nog drie etappes te gaan is Van Eetvelt nu de topkandidaat om deze 2.1-koers te gaan winnen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.