Liam Van Bylen snelt naar de zege in Zuidkempense Pijl
foto: Cor Vos (archief)
zondag 17 maart 2024 om 17:53

Liam Van Bylen snelt naar de zege in Zuidkempense Pijl

Liam Van Bylen is de winnaar van de Zuidkempense Pijl 2024. De 19-jarige renner van de opleidingsploeg van Lotto Dstny bleek in een sprint te snel voor zijn landgenoten Senne Hulsmans en Joes Oosterlinck.

Daags na Milaan-San Remo stond in en rond Mol de zestigste editie van de Zuidkempense Pijl op het programma, ook wel de Grote Prijs Wilfried Peeters genoemd. Met de opleidingsteams van Soudal-Quick Step, Lotto-Dstny en Intermaché-Wanty kwamen er enkele talentvolle beloften aan de start bij het Zilvermeer. De organisatie van de Zuidkempense Pijl zocht naar een opvolger van onder meer Tom Boonen, Nick Nuyens, Wilfried Peeters en Gerben Thijssen.

De wedstrijd draaide – ondanks enkele aanvallen – uit op een sprint met een omvangrijke groep. In deze spurt trok Liam Van Bylen aan het langste eind. De 19-jarige Van Bylen – die sinds dit jaar uitkomt voor de opleidingsploeg van Lotto Dstny – rekende af met Senne Hulsmans (Soudal-Quick Step Development Team) en Joes Oosterlinck (Bingoal Development Team).

Beloftevolle sprinter
Winnaar Van Bylen staat al een tijdje te boek als een beloftevolle sprinter. De jongeling rijdt nu dus voor Lotto Dstny Development, maar kwam de voorbije twee seizoenen uit voor de vermaarde clubploeg Acrog-Balen BC Junior. Vorig jaar stak hij met een overwinning (GP Luc Bemus-Bonheiden) en meerdere ereplaatsen al zijn neus aan het venster.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.