Lionel Taminiaux wisselt de ene Belgische ploeg in voor de andere
foto: Cor Vos
Youri IJnsen
donderdag 20 juli 2023 om 17:24

Lionel Taminiaux wisselt de ene Belgische ploeg in voor de andere

De wegen van Alpecin-Deceuninck en Lionel Taminiaux scheiden na het lopende seizoen. De 27-jarige Waals-Brabander was in het bezit van een aflopend contract. Hij doet een stapje omlaag van de WorldTour naar het ProTeam-niveau. Bronnen bevestigen aan WielerFlits dat hij vanaf 2024 uitkomt voor Lotto Dstny.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Taminiaux is een echte laatbloeier. Hij werd in 2020 pas prof, op zijn 24ste. Dat deed hij bij Bingoal-Wallonie Bruxelles. Na een jaar vertrok hij daar alweer, om te tekenen bij Alpecin-Fenix. De laatste drie jaar was hij actief bij de ploeg van de broers Christoph en Philip Roodhooft. Vorig seizoen pakte hij in de Vierdaagse van Duinkerke en de Ronde van Langkawi twee UCI-zeges. Ook reed hij de Vuelta a España uit.

De Waal komt het beste tot zijn recht in lastige eendagskoersen. Zo werd Taminiaux dit seizoen vierde in de Bredene Koksijde Classic, tweede in het Circuit de Wallonie en zevende in de Ronde van Limburg. Voor Lotto Dstny is Taminiaux de tweede nieuwe naam voor volgend seizoen. Eerder op donderdag werd de komst van belofte Tijl De Decker wereldkundig gemaakt, net als contractverlengingen voor Cedric Beullens, Jarrad Drizners en Brent Van Moer.

Ook lijkt er een renner hard op weg naar de uitgang bij de ploeg van Stéphane Heulot. Laatstgenoemde en kopman Caleb Ewan liggen op ramkoers en na de opgave van de Australische Pocket Rocket lijkt een tussentijds vertrek onvermijdelijk. Ewan heeft nog een doorlopend contract van om en nabij de twee miljoen euro tot het einde van 2024.


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.