Lonneke Uneken op weg terug na lastige periode: “Zou mooi zijn als het er in de koers uitkomt”
foto: Cor Vos
woensdag 22 mei 2024 om 12:26

Lonneke Uneken op weg terug na lastige periode: “Zou mooi zijn als het er in de koers uitkomt”

Video Lonneke Uneken is op de weg terug na een lastige periode. De 24-jarige renster van SD Worx-Protime kampte met de ziekte van Pfeifer en overbelasting, maar komt weer dichterbij haar oude niveau. WielerFlits sprak met de snelle Nederlandse.

“Het is lastig om een percentage te plakken op hoe ver ik ben, maar ik heb wel het idee dat ik nog steeds stappen aan het zetten ben en dat ik steeds dichterbij mijn oude niveau kom.” Het feit dat Uneken stappen blijft zetten, is voor haar het belangrijkste. “Al zou het ook mooi zijn als dat er in de koers weer een keer uit komt”, geeft ze aan voor onze camera.

In Veenendaal-Veenendaal zou Uneken een kans krijgen om haar vooruitgang in koers te tonen. Bij het ontbreken van kopvrouwen Lotte Kopecky en Lorena Wiebes zou zein de finale van de Nederlandse UCI 1.1-wedstrijd mogen sprinten. Helaas kwam Uneken in de finale ten val, waardoor een hogere notering dan een 78e plek er niet in zat.

In de komende periode focust de Groningse zich op Thüringen Ladies Tour en het Nederlands kampioenschap in Arnhem. Daar wil Uneken zich opnieuw proberen te tonen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.