Lotte Kopecky: “Ronde van Vlaanderen hoofddoel, maar ook Gent-Wevelgem ligt me”
© Cor Vos
Nico Dick
zaterdag 26 maart 2022 om 16:02

Lotte Kopecky: “Ronde van Vlaanderen hoofddoel, maar ook Gent-Wevelgem ligt me”

Ook voor Lotte Kopecky breekt een periode met enkele hoofddoelen aan. Met de Ronde van Vlaanderen met stip, maar ook in Gent-Wevelgem hoopt de Belgische kampioene te schitteren. Zowel in 2020 als in 2021 sprintte Kopecky in de Vanackerestraat naar een tweede plaats.

Voor Team SD Worx begon de WorldTour met een knappe zege voor Lotte Kopecky in de Strade Bianche. “Vooral de manier waarop ik die koers won… Daar heb ik mezelf toch enigszins mee verbaasd”, zegt Kopecky. “Ik wist dat de Strade me lag, maar dat ik het zo af zou maken in een rechtstreeks duel met Annemiek Van Vleuten, had ik niet durven dromen. Dat geeft veel vertrouwen voor het vervolg.”Het vervolg, dat is Gent-Wevelgem, maar vooral de Ronde van Vlaanderen. De periode met haar hoofddoelen breekt aan. “De jongste weken heb ik hard getraind. Ondanks die hoge trainingsarbeid kreeg ik in Brugge-De Panne de bevestiging dat de benen écht goed zijn.”Twee keer tweede
In 2021 en 2020 eindigde Kopecky tweemaal tweede in Gent-Wevelgem. Vorig jaar moest ze Marianne Vos laten voorgaan, in 2020 was dat Jolien D’Hoore. “Het spreekt voor zich dat de koers me ligt. Of ik na die tweede plaatsen met revanchegevoelens aan de start kom? Neen, dat niet. De Ronde blijft mijn hoofddoel, maar mocht ik de kans krijgen om Gent-Wevelgem op mijn palmares te zetten, ga ik die zeker niet laten liggen. Maar ik schrik er ook niet voor terug om zoals in Brugge-De Panne in dienst te rijden. De sterkte van Team SD Worx is dat we in elke koers verschillende pionnen kunnen uitspelen.”“Ik heb dit jaar enkele belangrijke stappen gezet. Of ik besef dat ik ondertussen mijn plaats verdiend heb aan de top van het vrouwenwielrennen? Ja, maar ik ben niet het type dat dat van de daken ga schreeuwen. Ik laat de resultaten liever voor zich spreken.”

Kopecky krijgt tussen Ieper en Wevelgem Christine Majérus, Elena Cecchini, Marlen Reusser, Chantal van den Broek-Blaak en Lonneke Uneken aan haar zijde. Die laatste sprintte in de Exterioo Classic Brugge-De Panne naar een vierde plaats.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.