Lotto Soudal met zeven Belgen maar zonder kopman van start in Catalonië
©Cor Vos
maandag 25 maart 2019 om 13:52

Lotto Soudal met zeven Belgen maar zonder kopman van start in Catalonië

Deze middag is in het Spaanse Callela de Ronde van Catalonië op gang geschoten. De Lotto Soudal-selectie bestaat uit zeven Belgen. “Weliswaar zonder kopman”, aldus ploegleider Mario Aerts. “En zonder klassementsambities. Dus kunnen de renners in elke rit hun kans gaan.”

Sander Armée, Thomas De Gendt, Bjorg Lambrecht, Rémy Mertz, Maxime Monfort, Jelle Vanendert en Harm Vanhoucke. Dat is het zevental dat in Catalonië zijn ding mag doen. “Ons doel is natuurlijk om een ritzege te boeken”, vertelde Aerts vooraf. “We hebben weliswaar geen sprinter mee, maar met Thomas De Gendt weet je nooit. Hij kan elke dag voor een verrassing zorgen.”

Jonge veulens Lambrecht en Vanhoucke
“Bjorg Lambrecht zal zijn vorm testen in aanloop naar de Ronde van het Baskenland volgende maand”, gaat Aerts voort. “Ook Harm Vanhoucke werkt naar zijn beste niveau toe. Hij richt zijn pijlen vooral op de Ronde van Turkije. In Catalonië kunnen deze twee jonge renners zich testen tegen enkele topklimmers. Het zou leuk zijn als ze een mooi resultaat kunnen behalen in één of meerdere ritten.”

“Sander Armée is iemand die graag aanvallend koerst, dus hij mag zeker meegaan in de ontsnapping tijdens een lastige rit. Rémy Mertz rijdt dikwijls in een dienende rol, maar ook hij zal er wat meer vrijheid genieten. Ten slotte is er nog Jelle Vanendert, die volop mikt op de Waalse klassiekers. Hij bouwt aan zijn vorm en ook hij kan misschien proberen om een ritje te winnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.