Lotto Soudal-renner Blythe kondigt afscheid aan als prof
foto: Cor Vos
donderdag 31 oktober 2019 om 09:45

Lotto Soudal-renner Blythe kondigt afscheid aan als prof

Adam Blythe hangt zijn fiets aan de wilgen. De 30-jarige Brit, die afgelopen seizoen nog uitkwam voor Lotto Soudal, heeft besloten een punt achter zijn loopbaan te zetten. “Ik heb de sport veel zien veranderen de laatste jaren. De offers werden voor een prof steeds groter om te blijven meedoen op topniveau”, schrijft Blythe.

De grootste overwinning van Blythe was de zege in de Prudential RideLondon Classic in eigen land. Daarnaast werd hij in 2016 Brits kampioen op de weg. “Ik heb veel verhalen meegemaakt en heel veel mooie herinneringen”, aldus Blythe, die daarna begint over de dingen die hij moet opofferen voor de sport. “Met dat in gedachten, is het nu de hoogste tijd om een stap opzij te doen.”

Betrokken bij het wielrennen
“Ik wil meer tijd doorbrengen met mijn vrouw en drie kinderen, terwijl ik mij focus op andere dingen die ik voor de sport kan doen. Ik hou van wielrennen en kan mij niet voorstellen om niet deel te zijn van de sport, op welke manier dan ook. Ik kijk uit naar het zoeken van nieuwe kansen die op mijn pad komen”, vertelt Blythe. In 2010 begon zijn profloopbaan bij Omega Pharma-Lotto, waarna hij in 2012 de transfer maakte naar BMC. Via NFTO en Orica GreenEDGE kwam hij terecht bij Tinkoff, dat vervolgens stopte. Na twee jaar stopte ook Aqua Blue Sport, waarna Lotto Soudal hem in 2019 bij de ploeg nam.

Van de negen profzeges die Blythe boekte, behaalde hij er zes in België. Hij won in 2010 twee etappes en het eindklassement in het Circuit Franco-Belge en won dat jaar ook de Nationale Sluitingsprijs Putte-Kapellen. In 2012 zegevierde hij in Binche-Chimay-Binche en vorig jaar schreef hij de Elfstedenronde op zijn naam.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.