LottoNL-Jumbo haakt af in strijd om Dylan van Baarle

LottoNL-Jumbo haakt af in strijd om Dylan van Baarle

foto: Marcel Koch

woensdag 13 september 2017 om 16:00

Dylan van Baarle weet nog niet waar zijn toekomst ligt, maar wel zeker is dat hij in 2018 niet bij LottoNL-Jumbo rijdt. Meerdere bronnen bevestigen aan WielerFlits dat de Zuid-Hollander niet ingaat op het aanbod van de Nederlandse WorldTour-ploeg. Van Baarle verwacht na het WK zijn beslissing te bekendmaken.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.
Vertrouwen terugwinnen na afketsen eerste deal
De renner van Cannondale-Drapac bereikte begin augustus een mondeling akkoord met zijn huidige ploeg. Toen eind augustus de mededeling van Jonathan Vaughters kwam dat de ploeg dreigde te stoppen en een gat van zeven miljoen dollar in de begroting had, werden de renners vrijgegeven. Van Baarle’s management kreeg vervolgens van een aantal ploegen een aanbieding, waaronder van LottoNL-Jumbo, Sky en Dimension Data. Inmiddels heeft Slipstream Sports – het bedrijf achter de wielerploeg van Vaughters – in EF Education First een nieuwe titelsponsor gevonden, waardoor ook het eerdere contract van die partij weer op de onderhandelingstafel ligt. De gesprekken tussen de klassiekerspecialist en Vaughters vinden deze dagen plaats.

WK niet in gevaar
Van Baarle zelf hield aan een val in de slotrit van de Tour of Britain gebroken ribben over. Het WK stond daardoor eventjes op de tocht, maar normaal gesproken kan hij daar in actie komen. Bondscoach Thorwald Veneberg laat aan WielerFlits weten dat de definitieve beslissing dit weekend valt. “Alles kan nog. Maar het ziet er voor Dylan wel goed uit”, aldus de bondscoach. Mocht Veneberg alsnog een vervanger oproepen, dan komen Wilco Kelderman, Sam Oomen, Tom-Jelte Slagter of Danny van Poppel in aanmerking. Zij zijn als reserve aangewezen voor de wegrit.

Dit artikel delen:

61 Reacties

Geflitst 13 september 2017 om 16:04

Gewoon blijven zou ik zeggen.

FritsvanHoefelen 13 september 2017 om 16:05

Hopelijk valt Sky ook snel af

Niklas 13 september 2017 om 16:12

Jammer. Ik had hem graag bij TLJ zien rijden. Met een ‘Poelsje’ doet hij zichzelf tekort.

NDI22 13 september 2017 om 16:12

Het is meestal minder pijnlijk dan gekneusde ribben maar een botbreuk doet je lichaam nooit goed. Selecter dan een fitte renner.

wielrenner 13 september 2017 om 16:15

Neem je zo’n renner erbij dan is het alleen voor 3 weken vanaf de laatste week van maart tot medio april althans wat zijn uitslagen dit jaar betreft. Verder zat ie, zoals zo velen, af en toe in de kansloze lange ontsnapping.

kelderfan 13 september 2017 om 16:16

Ik vind ik ook jammer, dat hij niet haalbaar blijkt voor TLJ; maar na alle voorgaande berichten was ’t wel duidelijk, dat hij andere plannen heeft.

Tuubke 13 september 2017 om 16:17

TLJ haakt niet af, toch? Die willen best wel, maar als ik het goed begrijp wil Van Baarle niet.

TiesW 13 september 2017 om 16:18

Jammer, hopelijk niet naar Sky dan, tenzij die daar kopman kan worden.

pjam4 13 september 2017 om 16:18

Sunweb lijkt mij een goed passende ploeg! Met Cannondale moet hij kopmanschap delen met Vanmarcke en Langeveld.

Youri IJnsen 13 september 2017 om 16:20

@pjam4
Van Baarle wil juist nog geen kopman zijn.

gardeyn 13 september 2017 om 16:21

De titel insinueert dat TLJ geen intresse meer heeft in Van Baarle, maar volgens het artikel heeft Van Baarle geen interesse in TLJ.

Tussenkopje ‘vertrouwen terugwinnen’ komt ook niet terug in de tekst. Moet Vaughters het vertrouwen van Van Baarle terug winnen? Of is Vaughters het vertrouwen in Van Baarle verloren omdat hij flirt met andere ploegen?

Ontopic: jammer voor TLJ.

Stenalic 13 september 2017 om 16:22

Goede keuze van Dylan, nu nog Sky afwijzen en bijtekenen. Lekker in de schaduw van Vanmarcke aan de klassiekers beginnen ipv knechten bij Sky of als absolute kopman van start gaan zonder capabele knechten en een dramatische ploegleiding zonder visie zoals bij TLJ het geval is.

Scott Sunderland 13 september 2017 om 16:23

TLJ wil natuurlijk wel en wie weet zou Van Baarle dat ook best willen. Maar het gaat natuurlijk om het salaris. TLJ kan kennelijk niet op tegen aanbiedingen van andere ploegen.

Ideefiks 13 september 2017 om 16:40

och, zó goed is Van Baarle nu ook weer niet.

RaketVuist 13 september 2017 om 16:45

@Ideefiks
Het gaat vooral om zijn potentie. Die gast is nog jong.

jvh93 13 september 2017 om 16:50

Ik verwacht dat hij gewoon bij cannondale blijft. Jammer voor TLJ, had hem er graag bij gezien. Hopen dat boom zijn vorm van het einde van dit seizoen kan doortrekken naar de klassiekers

Olly 13 september 2017 om 16:53

Gebroken ribben in drie weken genezen, laat me niet lachen. Dan zal het een scheurtje zijn, maar geen volledige breuk. Want dan ben je wel ff langer onderweg, je kan dan wel trainen maar geen hoge inspanningen verwerken.
@Ideefiks: van Baarle is dus wel zo goed. Een jongere uitvoering van Cancellara!

Kirsipuu 13 september 2017 om 16:56

Had hem ook wel graag bij LottoNL-Jumbo willen zien. Hopelijk gaat hij niet naar Sky… als je ziet wat Stennard en Rowe moeten doen elke etappe in de Tour. Daar zou ik geen trek in hebben als renner met mogelijkheden en eigen doelen in een seizoen.

Koersmaniak 13 september 2017 om 17:18

Als je 27 bent en aan je 5e profjaar begint mag je gezien zijn uitslagen wel kopmanschap nastreven, maar die ambitie heeft hij blijkbaar niet, dus Sky is een optie

krypton 13 september 2017 om 17:19

We wachten dan nog af, maar ik verwacht dat hij gaat blijven bij z'n huidige ploeg.

Overigens vind ik het heel raar dat Veneberg iemand met gebroken ribben (waarvan nu nog niet zeker is of hij überhaupt kan starten) verkiest boven iemand die zeer goed heeft gereden in Canada. Ik zou zeggen herstel maar lekker en we kiezen nu voor iemand die wel geheel fit is.

tendam 13 september 2017 om 17:21

@olly
Een jongere uitvoering van Cancellara!? Het is best een talent hoor, maar Cancellara won op die leeftijd al Parijs-Roubaix. Plus dat Cancellara natuurlijk ook een toptijdrijder was.

Wouter van Diepen 13 september 2017 om 17:25

@Koersmaniak: Hij is 25 jaar.

Jan Blokland 13 september 2017 om 17:50

@Ideefiks zegt: och, zó goed is Van Baarle nu ook weer niet.

maar voor zijn leeftijd toch al wat mooie prestaties neergezet, waar anderen nog van kunnen dromen.

josi 13 september 2017 om 18:00

Waarom zou hij niet gewoon blijven? Een paar maanden geleden heeft hij bewust bijgetekend en zal er ongetwijfeld ook best belangstelling zijn geweest van andere ploegen.

achtpuntzes 13 september 2017 om 18:08

van mij hoeven de Nederlanders niet per se voor TLJ te rijden om voor ze te supporteren. dus neem ik dit voor kennisgeving aan ipv het jammer te vinden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.