LottoNL-Jumbo kleurt finale Lombardije: “We hebben strijdlust getoond”
foto: Sirotti
zondag 14 oktober 2018 om 08:33

LottoNL-Jumbo kleurt finale Lombardije: “We hebben strijdlust getoond”

LottoNL-Jumbo moest in de Ronde van Lombardije genoegen nemen met een ereplaats van George Bennett, maar deed dit wel na een bijzonder aanvallende koers. “Dat was ook het plan”, aldus ploegleider Addy Engels op de website van de Nederlandse formatie. “We hebben als ploeg strijdlust getoond”, is dan ook zijn conclusie.

De 112e editie van het herfstmonument verliep lange tijd gecontroleerd, tot LottoNL-Jumbo net voor de voet van de Muur van Sormano vol doortrok. Het bleek de opzet voor een aanval van Primož Roglič. De Sloveen trok door op de steile flanken van de col, waarna hij op de top het gezelschap kreeg van Thibaut Pinot en Vincenzo Nibali.

“Dit bleek uiteindelijk de beslissende move”, zo analyseert Engels. “Het was voor ons een ideale situatie.” Op de voorlaatste klim van de dag – de Civiglio – moest Roglič zijn medevluchters echter laten gaan. “Hij had jammer genoeg niet de benen en de power om te volgen en voor het podium te strijden.”

“Trots op hoe we als ploeg hebben gereden”
LottoNL-Jumbo moest in finishplaats Como dan ook genoegen nemen met een tiende plaats van Nieuw-Zeelander Bennett. Een moegestreden Roglič kwam uiteindelijk als zeventiende binnen, op drie minuten van winnaar Pinot. “Het was echter een prachtige move van de ploeg”, is Engels desalniettemin tevreden.

“We moesten het ook wel op deze manier doen. Het plan was om initiatief te nemen en de koers zo vroeg mogelijk lastig te maken. Het team heeft strijdlust getoond. Daar kan ik zeker mee leven”, zo besluit de oud-renner. Woorden waar Bennett zich in kan vinden. “We hebben als team een prachtige koers gereden. We hebben het initiatief genomen, en ik ben dan ook trots op hoe we hebben gekoerst.”

RIDE Magazine
22 Reacties
Sorteer op:
14 oktober 2018 09:11
Is het niet normaal dat je als wielrenner en als team strijdlust toont ? Waarom begin je anders aan een wedstrijd? Open deuren intrappen van Engels.
Ja, ze hebben aanvallend gereden, maar of dat nou zo slim was om met de hele ploeg zo zichtbaar op kop te gaan rijden. Het levert uiteindelijk slechts een 10e plaats op.
  14 oktober 2018 09:41
  Inderdaad de wedstrijd hard gemaakt zodat ze zelf lossen.
  Roglic en Bennett hebben weinig laten zien in lange klassiekers en wel in korte etappes. De boel bij elkaar houden was achteraf beter geweest
  14 oktober 2018 10:41
  Negatief en nog knullige reacties ook. De boel bij elkaar houden op de Sormano is natuurlijk onmogelijk. Veel steilere klimmen vindt je niet.
  14 oktober 2018 11:02
  Foei jongens, niet meer op kop rijden. Anders worden topanalisten Skylimit en Mwielerfan boos.
  14 oktober 2018 11:32
  Het mag natuurlijk nooit een doel op zich zijn en het is geen alternatief voor resultaat...
  En volgens mij is het in het huidige wielrennen juist helemaal niet normaal om strijdlust of initiatief te tonen?
  In hoeveel koersen kan je zeggen dat meer dan 2 of 3 ploegen initiatief hebben getoond of strijdlustig hebben gekoerst? Dat is van de 20 ploegen die iedere race aan de start staan. Dat zijn 17 ploegen die enkel volgen. En dan heb je het bij de aanvallers ook nog eens voornamelijk over de proconti's.
  Dus ondanks dat het geen manier is om een professionele ploeg te runnen, moeten we ze misschien wel dankbaar zijn dat ze het leuk vinden om maar wat aan te klooien en chaos te maken....
  14 oktober 2018 13:08
  @west
  Toch een unieke gave om een belediging als compliment te verpakken. Het lukt je weer, chapeau! ;)
  14 oktober 2018 13:23
  Welke belediging?
  14 oktober 2018 22:42
  Dank voor het compliment. Jullie zijn zelf waarschijnlijk ook tot de gedachte gekomen dat achteraf dit niet de goede tactiek was? Lijkt me vrij nuttig om te constateren ivm volgende wedstrijden.
  Ik snap wel dat ze het vooraf niet wisten, ik wist dat ook niet iig.
14 oktober 2018 09:48
Dus het traditionele" Een kinderhand is gauw gevuld " principe is de toekomst van het nieuw Jumbo team
  14 oktober 2018 09:57
  Lekker zuur opgestaan deze zondagmorgen?
  14 oktober 2018 12:32
  Inderdaad, heel gauw gevuld met al 32e overwinningen, een top tien klassering in de Giro, twee top vijf klasseringen in de Tour, een top vijf in de Vuelta en dat alles met attractief wielrennen waar LottoNL (bijvoorbeeld hier in Engeland) nu bekent om staat.
  14 oktober 2018 22:44
  En ondanks al die overwinning gier blij met strijdlust tonen...
  Overigens niet zo gek nadat ze in de ardennen ook nergens waren. Snap dat ze niet alles kunnen op tol niveau maar ik verwacht van een nl team dat ze wedstrijden in en vlakbij nl enigszins mee proberen te doen.
14 oktober 2018 10:00
Negatief gedoe hier.
14 oktober 2018 10:03
Niet zo negatief vrienden. Winnen is het belangrijkste.
MAAR: tot de finish tussen de wielen en dan wachten op een paar keer poef-poef levert meestal afschuwelijke kijksport op.
Daarom is het prachtig om zo te koersen.
Jammer dat t nix oplevert ( dat moet af en toe wel), maar beter dan niks doen.
14 oktober 2018 10:06
We hebben natuurlijk het liefst dat ze de koers maken en ook winnen, maar als dat niet gaat heb ik liever dat ze het geprobeerd hebben dan dat ze alleen in het wiel blijven in de hoop op een uitslag.
  14 oktober 2018 11:21
  Inderdaad, niet geschoten is altijd mis
  14 oktober 2018 22:46
  Het ligt wellicht ook aan de kop. Als de nadruk meer op proberen te winnen ligt staat dat al stukken professioneler dan strijdlust tonen.
  Strijdlust is verbonden aan de losers prijs voor renners die niet echt iets kunnen berijken
14 oktober 2018 11:32
Roglic zat erbij in de beslissende slag maar redt het niet. Bennett houdt zich koest en rijdt top tien. Dan haal je toch het maximale uit je ploeg? Als Roglic zich ook spaart wordt hij misschien zevende ofzo. Ik zie niet wat daar de winst van zou zijn.
14 oktober 2018 11:41
TLJ heeft geen palmares in klassiekers. De ploeg moet ervaring opdoen en nog veel leren. Dat doe je door te koersen en initiatief te tonen. Dat heeft ze keurig gedaan. Let maar op, volgend jaar zijn de resultatenn beter.
14 oktober 2018 12:35
Het wordt voor de paar anti-LottoNL leden van WielerFlits steeds moeilijker om iets negatiefs over LottoNL te vinden. Het lijkt erop dat zo nu ook steeds meer een rol van betekenis gaan spelen in kasseien- en heuvelklassiekers. Dat het geweldig gaat met LottoNL is af te lezen aan het feit dat de bekende LottoNL-haters hier op WF steeds minder actief zijn. Bijvoorbeeld, iemand als Sooike reageerd nog af en toe onder een bericht over Gesink maar daar blijft het wel zo'n beetje bij...
14 oktober 2018 13:18
Je moet wel reëel zijn natuurlijk. De ploeg heeft op het moment niet een favoriet of zelfs maar een outsider voor dit soort klassiekers, zowel voor het sprinten als de muren en heuvels. Dan is het enige wat rest is vroeg aangaan in de hoop dat dat het gewenste resultaat oplevert, wat helaas dit keer niet lukte.

Natuurlijk heeft Jumbo een sloot goede klimmers, maar het mag toch al veel langer duidelijk zijn dat een bergrit in een meerdaagse wedstrijd wat anders is dan een eendagswedstrijd, door de invloed van de overige wedstrijddagen en het feit dat de etappes voor klassementsrenners anno 2018 bij lange na niet meer zo lang zijn als klassiekers zonder invloed van wedstrijddagen ervoor en erna.
14 oktober 2018 14:50
Interview van Bennett gezien voor de koers, die gaf al exact aan wat ze uiteindelijk gedaan hebben. Twee kopmannen, maar geen favoriet in de gelederen. Koers hard maken, 1 gaat vroeg en de ander volgt zo lang mogelijk. Prima gedaan weer, lijkt mij ook veel leuker koersen op deze manier.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.