LottoNL-Jumbo meldt zich af voor Ronde van Drenthe
Bert-Jan Lindeman - Foto: Marcel Koch
dinsdag 9 januari 2018 om 08:36

LottoNL-Jumbo meldt zich af voor Ronde van Drenthe

LottoNL-Jumbo zal dit jaar niet de Ronde van Drenthe rijden. Dat meldt Cyclingonline. De koers is dit jaar opgewaardeerd tot 1.HC, maar de Nederlandse WorldTour-formatie laat weten dat het in deze periode te weinig renners heeft.

“We hebben onze nek uitgestoken door ons op te laten waarderen naar de UCI 1HC-status en dan geeft de belangrijkste Nederlandse ploeg niet thuis. Ik probeer al weken ze op andere gedachten te brengen, maar tot nog toe zonder succes”, vertelt Femmy van Issum namens de organisatie.

De wedstrijd hoopt dat streekrenner Bert-Jan Lindeman met een nationale selectie alsnog aan de start kan verschijnen. De Ronde van Drenthe staat gepland op zondag 11 maart. In hetzelfde weekend staan Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico op de kalender. Vorig jaar ging de overwinning in Drenthe naar Jan Willem van Schip.

RIDE Magazine
46 Reacties
Sorteer op:
9 januari 2018 14:23
Wat zouden de NEDERLANDSE sponsors daar van vinden ?????
9 januari 2018 14:39
@Pol

Een zeer to-the-point vraag die ik mij ook aan het stellen was. Lotto lekker een hele dag zichtbaar in Drenthe of ergens in de middenmoot in de Franse regen? Zo drastisch moet die keuze trouwens helemaal niet zijn... Kan gewoon gecombineerd worden.

Eigenlijk een spijtige zaak op heel wat gebieden: supporters, organisators en de ploeg zelf....
9 januari 2018 15:04
@SolerEritrean,
P-N en T-A zijn WorldTour-wedstrijden en elke WT-ploeg is verplicht om daar aan deel te nemen. TLJ heeft dus niet de keuze om daar niet te starten.

Daarbij als ze in P-N in de Franse regen rijden wordt dat live uitgezonden op televisie, waardoor de kans op zichtbaarheid een stuk groter is dan in een Nederlandse wedstrijd die (i.i.g. de afgelopen jaren) niet live op televisie is te volgen.
9 januari 2018 16:36
@snoep ook bij kpn en telfort niet want de regionale omroep zend het als enige uit en die kun je bij kpn alleen zien als buurprovincie. Dus die sponsors en supporters kijken liever naar de worldtour wedstrijden ook omdat daar verder geen keuze in is.
9 januari 2018 16:38
Net als de ster zlm of volta limburg overigens.
9 januari 2018 16:57
Waardeloze opstelling van TLJ.
Is dit het promoten van de wielersport in Nederlan ?
Bah !!!
9 januari 2018 17:27
Aan de ene kant, door de positie op de kalender, begrijpelijk. Maar ik kan me aan de andere kant niet voorstellen dat FDJ en AG2R zo makkelijke Franse koersen links laten liggen. Of Quickstep en Lotto-Soudal Belgische. Er wordt hooguit eens niet gestart omdat een ploeg in onmin leeft met de organisatie, maar verder is voor het wielrennen is desbetreffend land ontzettend belanrijk dat de grootste ploegen van dat land meedoen.

Verder is de suggestie wat de sponsor belangrijker vindt natuurlijk complete onzin. Parijs-Nice is zo'n beetje de grootste koers van een week die er is, zelfs RTV Drenthe zou daar, bij wijze van spreken, als sponsor liever starten.
9 januari 2018 17:31
Het zal wel om onmin gaan; want de bezetting zal 't probleem toch niet zijn.
9 januari 2018 17:47
Het is misschien wel een wakeupcall richting de organisatie dat ze misschien eens een andere datum moeten gaan zoeken. Overlap met Parijs-Nice én de Tirreno is gewoon niet handig, dan kun je wel een hogere status nemen maar dan nog zullen de WT ploegen niet komen puur omdat die twee andere koersen tegelijk zijn. Een ploeg is normaal gesproken ook ingesteld op maximaal twee koersen tegelijk, er zijn weinig tot geen ploegen die drie ploegbussen en extra staff tot hun beschikking hebben om naast twee belangrijke voorbereidingskoersen ook nog één kleine race in Drenthe te gaan rijden.
9 januari 2018 18:11
De organisatie kan toch altijd nog Vital uitnodigen?
9 januari 2018 18:19
Ploeg van niks.
9 januari 2018 18:45
Zo slecht is die datum van de Ronde van Drenthe echt niet. Je hebt natuurlijk Parijs-Nice en de Tirreno, maar het is de enige koers uit de Europe Tour die hele week (op .2-koersjes na). Ze hebben verder dus niks geen concurrentie. Ook de week erna niet, en met woensdags Nokere Koerse en vrijdag Handzame ook nog interessante koersen voor buitenlandse teams. Een beetje WT-ploeg moet ook gewoon drie programma's naast elkaar kunnen rijden. Als het in eigen land is ben je dat ook nog eens moreel verplicht. Hopelijk voor de organisatie zijn er WorldTour Teams die wel mee willen doen.
9 januari 2018 20:30
Datum van deze koers is prima. De wereldtop gaat hier toch niet starten, dus is het best slim dat de koers zich richt op renners die zich niet in Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico kunnen voorbereiden op het Vlaamse voorjaar.
9 januari 2018 21:09
Logisch dat TLJ niet rijdt in deze ronde waar toch bijna niemand naar kan kijken.
9 januari 2018 21:12
Ronde van Drenthe is een mooie training voor de klassieker ploeg. En voor de nederlandse sponser is het wel handig dat je ook voor publiek in nederland zichtbaar bent. Italianen en fransen komen echt niet bij de jumbo shoppen.
9 januari 2018 21:31
Italianen en Fransen komen niet naar de Jumbo nee, maar er zijn natuurlijk ontelbaar veel meer Nederlanders meer geïnteresseerd in Parijs-Nice of de Tirreno-Adriatico dan in de Ronde van Drenthe...
9 januari 2018 23:12
Is Drenthe niet de provincie met de minste inwoners?
10 januari 2018 17:04
WT onwaardige ploeg.
10 januari 2018 17:30
@Myridley wow, wat een bijdrage. Heb je ook nog een onderbouwing of geldt dat voor alle WT ploegen die niet aan de start staan in Drenthe ??
11 januari 2018 23:42
Je kunt hoog en laag springen; allerlei argumenten uit de kast halen; begrip proberen te krijgen voor het standpunt van TLJ; het kaliber van de C-renners ter discussie stellen. Maar in feite kan ik volstaan met één zin: In een Nederlandse, zelfs opgewaardeerde koers, mag de 'vaandeldrager van het Nederlandse wielrennen", zoals TLJ zichzelf zo graag noemt, niet ontbreken. Het is een prima koers voor de "toprenners" die buiten de selecties van P-N en T-A vallen. Maak er desnoods een trainingsrit van met als enig eerbetoon een hommage aan je sponsors. Anoniem meerijden in een sterk bezette koers of je laten zien in een Nederlandse koers. Als WT-team heb je veel buitenlandse verplichtingen, maar mijnheer Frits zal het toch niet op prijs stellen dat zijn ploeg in Drente ontbreekt. Maar de ploegleiding zal op een A4-tje natuurlijk kunnen uitleggen waarom deze nationale wedstrijd "niet past in onze schema"s ". Belachelijk !
11 januari 2018 23:54
@sooike. Vanavond echt alle lof voor je bijdrage. Dat bedoelde ik ook gisteren bijvoorbeeld want kennis en inzicht hoe het behoort te gaan in het wielerwereldje heb je wel!.
Is geen speld tussen te krijgen. Ook niet voor je eerste aangekondigde "steun"aan de ploegleiding van TLJ. Ik ben ook bang dat TLJ management meer kijkt in de trainingsschriftjes en dan einde seizoen in de boekhouding.
In plaats van de wijze van het kunnen opereren onder dank van sponsoren en hun publieke en commerciële belangen en verplichtingen.
Zal dat halve geel verdwijnen en maximaal naar Max moeten gaan?

edit. O ja, trainen in een koers voegt meer toe als alle voor geprogammeerde tactische koersen.
Bovendien ben ik bij een lokale nieuwjaarsduik in het bezit gekomen van zo'n mooie gele muts.
Zal ik ook afreizen naar Drenthe om daar net als andere TLJ supporters me in het geel/zwart incl. dito bril te tonen?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.