Luca Van Boven klopt broertje van Ethan Hayter in Italiaanse eendaagse
Ter illustratie - foto: Cor Vos
maandag 6 juni 2022 om 08:28

Luca Van Boven klopt broertje van Ethan Hayter in Italiaanse eendaagse

Luca Van Boven van Lotto Soudal U23 heeft de Trofeo Città di Meldola gewonnen, een Italiaanse klimkoers ten noordwesten van San Marino. De laatstejaars belofte klopte de Brit Leo Hayter, de jongere broer van beroepsrenner Ethan Hayter, in een sprint met twee. Zes seconden achter hen sprintte de Duitser Felix Engelhardt naar de derde plaats.

De Trofeo Città di Meldola met de start en finish in Meldola, bestond uit zes rondes op een lokaal circuit en vijf rondes op een langere omloop met de beklimming van de Teodorano, die totaal zes keer moest worden bedwongen. Op de derde beklimming van de Teodorano pakte Van Boven een mooie voorsprong en op de vierde klim kreeg hij gezelschap van Hayter (Hagens Berman Axeon) en de Italiaan Alessandro Pinarello (Bardiani-CSF-Faizanè).

Op de voorlaatste passage van de Teodorano was de voorsprong van de koplopers opgelopen tot bijna anderhalve minuut. In de laatste ronde moest Pinarello eraf, terwijl Team Colpack Ballan het verschil terugbracht tot enkele tientallen seconden. Een sprint hing in de lucht, maar Van Boven en Hayter hielden stand. Uiteindelijk slaagde Van Boven er na een lange dag in de aanval in Hayter, vorig jaar winnaar van Luik-Bastenaken-Luik, te kloppen.

Voor Van Boven was het zijn eerste overwinning van het seizoen. Afgelopen donderdag was hij al wel tweede in de Trofeo Alcide DeGasperi.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.