Luis León Sánchez wil seizoen sterk beginnen
foto: Sirotti
donderdag 6 december 2018 om 16:07

Luis León Sánchez wil seizoen sterk beginnen

Luis León Sánchez hoopt in 2019 gelijk goed voor de dag te komen. Dit laat de ervaren Spanjaard weten aan Biciciclismo. De 35-jarige renner van Astana kent zijn rol. “Ik zal voornamelijk de kopmannen ondersteunen, maar ook proberen om mijn kansen te grijpen.”

Sánchez kende een seizoen met twee gezichten. In de eerste koersmaanden was de Murciaan uitstekend op dreef. Zo won hij ‘zijn’ Ronde van Murcia, terwijl hij ook de beste was in de vierde etappe van de Tour of the Alps. Daarnaast reed Sánchez uitstekend in de Ronde van Valencia (2e) en de Ruta del Sol (5e).

Nadat hij in de Giro d’Italia het nodige vuile werk opknapte voor kopman Miguel Ángel López, sloeg het noodloot toe in de Tour de France. Door een valpartij in de tweede etappe brak hij vier ribben én zijn linkerelleboog. Toch maakte de Spanjaard enkele maanden later alweer zijn comeback in de Tour of Almaty: hij wist gelijk de tweede etappe te winnen.

Sánchez hoopt in 2019 weer volledig fit te zijn. “Ik kreeg in de Tour of Guangxi namelijk weer last van mijn elleboog. Ik wilde echter per se dit jaar nog mijn comeback maken. Gelukkig gaat het nu weer de goede kant op. Ik heb slechts twee weken mijn fiets niet aangeraakt. Ik wil het seizoen namelijk weer sterk beginnen”, is Sánchez hongerig.

Tour Down Under
Sánchez zal zijn seizoen – net als dit jaar – beginnen met de Tour Down Under. Daarna volgen waarschijnlijk de Rondes- van Valencia en Murcia, de Ruta del Sol én Parijs-Nice. “Het is echter nog afwachten welke grote rondes ik zal betwisten”, aldus Sánchez. “Welke kopmannen moet ik ondersteunen?”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.