Luka Mezgec wint chaotische sprint in Ronde van Polen
foto: Cor Vos
zondag 4 augustus 2019 om 18:33

Luka Mezgec wint chaotische sprint in Ronde van Polen

Luka Mezgec is de verrassende winnaar geworden van de tweede etappe in de Ronde van Polen. De Sloveen van Mitchelton-Scott kwam in de slotmeters uit het niets tevoorschijn om vervolgens Fernando Gaviria en Pascal Ackermann naar de plekken twee en drie te verwijzen. Ackermann blijft nipt leider.

Opnieuw waren de sprinters aan de beurt in de Ronde van Polen. In de tweede etappe van Tarowskie Góry naar Katowice kreeg het peloton nog minder hoogtemeters voor de kiezen dan in de eerste etappe, toen Ackermann naar de eerste leiderstrui sprintte.

Planet opnieuw in de vroege vlucht
Wederom kreeg de vroege vlucht zonder gekibbel de zegen van het peloton. Charles Planet zat net als zaterdag mee, maar deze keer kreeg de Fransman gezelschap van een andere Pool: Pawel Franczak. In korte tijd reden de twee vluchtgezellen een voorsprong van zes minuten bij elkaar.

Sprintersploegen nemen verantwoordelijkheid
Snel werd duidelijk dat de vroege vlucht wederom geen schijn van kans maakte. Waarom? Omdat sprintersploegen BORA-hansgrohe en Deceuninck-Quick-Step hun verantwoordelijkheid namen. Met nog veertig kilometer te gaan had het peloton de koplopers alweer in het zicht.

Daarna liet het peloton de vroege vlucht nog even spartelen. Op zeventien kilometer van de meet werden zij definitief ingerekend, waarna de sprintersploegen aan hun voorbereiding op een nieuwe sprint konden beginnen.

Jakobsen ingesloten, Mezgec verrast
BORA-hansgrohe liet zich nadrukkelijk zien, terwijl ook Dimension Data even op kop kwam buurten. In de slotkilometer deed Bob Jungels een machtige lead-out voor Fabio Jakobsen, maar de Nederlands kampioen raakte ingesloten. Gaviria ging vervolgens vroeg de sprint aan. Mezgec zat geruime tijd in het wiel van de Colombiaan, maar kwam er in de slotmeters overtuigend over om zo zijn eerste WorldTour-zege in vijf jaar te boeken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.