Alexey Lutsenko, Tro-Bro Léon, WNT-Rotor

vrijdag 29 november 2019 om 20:00
Alexey Lutsenko, Tro-Bro Léon, WNT-Rotor

foto: Cor Vos

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Alexey Lutsenko, Tro-Bro Léon en de vrouwenploeg WNT-Rotor.

Lutsenko verkozen tot beste Kazachse renner

Alexey Lutsenko is verkozen tot Kazachs wielrenner van het jaar. In de eerste de beste wedstrijd van het seizoen, de Tour of Oman, schoot de Astana-renner uit de startblokken door drie etappes én het eindklassement te winnen. Daarna volgden ereplaatsen in Omloop Het Nieuwsblad (vierde) en Strade Bianche (zevende). In Tirreno-Adriatico boekte hij een memorabele etappezege, waarbij hij tweemaal ten val kwam maar uiteindelijk toch de winst naar zich toetrok.

Via nationale titels op de tijdrit en in de wegwedstrijd trok hij naar de Tour de France, waar hij met de negentiende plaats zijn beste klassement ooit in een grote ronde reed. Ook in de laatste maanden bleef de Kazach korte uitslagen rijden. Zo pakte hij de eindwinst in de Arctic Race of Norway en schreef hij ook de Coppa Sabatini en de Memorial Marco Pantani op zijn naam. De verkiezing bij de vrouwen werd gewonnen door Svetlana Pachshenko.


En de prijs voor het mooiste affiche gaat naar…

Pas over twintig weken staat de Franse eendagswedstrijd Tro-Bro Léon op de kalender, maar nu al maakt de organisatie haar fans warm voor de koers met het nieuwste affiche. Op de poster staat Andrea Vendrame, afgelopen jaar de eerste Italiaanse winnaar van de wedstrijd, afgebeeld als Bretonse strijder. Boven hem het biggetje dat de beste Bretoen in de uitslag wint. Komend seizoen is de koers opgewaardeerd naar een 1.ProSeries-wedstrijd.

Tro-Bro Léon staat voor 19 april 2020 op de kalender.


WNT-Rotor heet voortaan Ceratizit-WNT

WNT-Rotor, waar onder anderen omnium-wereldkampioene Kirsten Wild onder contract staat, ondergaat komend seizoen een naamswijziging. Doordat Ceratizit, producent van snijgereedschappen, als titelsponsor toetreedt tot de ploeg, luidt de teamnaam voortaan Ceratizit-WNT Pro Cycling. Hoewel Rotor Bike Components wegvalt uit de naam, blijft het bedrijf een van de partners van het team.

De ploeg boekte afgelopen seizoen liefst vijftien overwinningen. Kirsten Wild bezorgde de ploeg op de weg zes keer succes, onder meer door de Women’s WorldTour-wedstrijden Driedaagse Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem te winnen. Met Lisa Brennauer won de ploeg onder meer de WNT Madrid Challenge by La Vuelta.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.