Magnus Cort Nielsen verslaat Hofland in Denemarken
donderdag 28 juli 2016 om 17:15

Magnus Cort Nielsen verslaat Hofland in Denemarken

De tweede etappe in de Ronde van Denemarken is gewonnen door Magnus Cort Nielsen. De gelegenheidsrenner van de Deense selectie versloeg in Sønderborg met een ultieme jump Moreno Hofland. Klassementsleider Daniele Bennati, de winnaar van gisteren, finishte als derde. In de slotfase leek Lars Boom op weg naar een knappe solo, maar de renner van Astana viel stil in de laatste hellende hectometers.

De ontsnapping van de dag bestond uit een drietal renners; Berden de Vries (Roompot-Oranje Peloton), Jens Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise) en Tom Baylis (One). Zij wisten lange tijd voorop te blijven, maar zonder geruststellende voorsprong. Het verschil met het peloton bedroeg maximaal vier minuten.

De grote groep werd afwisselend gecontroleerd door Bora-Argon 18 en LottoNL-Jumbo, dat met Moreno Hofland in de gelederen aanstuurde op een nieuwe massasprint. De nervositeit groeide naarmate de finish dichterbij kwam. Op 35 kilometer van de meet werd het peloton ontsierd door een valpartij. Ondertussen probeerde verschillende renners een uitvalspoging te ondernemen, zonder veel succes.

LottoNL-Jumbo sterk op kop
Met nog 26 kilometer te rijden werd de lokale omloop benaderd, voor drie rondjes. Bij de eerste passage van de finish werden de drie koplopers bijgehaald. LottoNL-Jumbo had op dat moment de teugels al stevig in handen. Met de voltallige formatie in stelling neutraliseerde ze iedere uitval door een hoog tempo aan te houden.

In de laatste vijf kilometer begonnen ook andere ploegen zich te mengen in het spel om de koppositie van het peloton. Onder andere Astana en Wanty-Groupe Gobert wisten LottoNL-Jumbo, dat inmiddels wat pionnetjes had opgebrand, te verdringen.

Met nog 2.2 kilometer te rijden demarreerde Lars Boom op een korte kasseiklim. Eventjes leek hij een geruststellende voorsprong te pakken, maar de Nederlander verslikte zich in de hellende slotkilometer. Hij werd met nog enkele hectometers te rijden voorbijgesneld door Michael Valgren (Tinkoff) die het ook niet redde, want een sterk uitgedund peloton wist nog langszij te komen. Daarin leek Hofland te vroeg te worden afgezet, waardoor hij het na een krachtige sprint op de streep verloor van Cort Nielsen. De renner van Orica-BikeExchange betwist de Ronde van Denemarken namens de Deense selectie.

RIDE Magazine
35 Reacties
Sorteer op:
28 juli 2016 18:40
Van Ginneken nog achttiende en eerste Roompot renner in de uitslag. Eigenlijk had de ploeg zich in de finale volledig in dienst van hem moeten zetten, dan had er misschien een mooie uitslag ingezeten. Hij is aan een goede periode bezig en lijkt me hier hun beste renner, maar nu verspeelde hij kostbare energie in een veel te vroege (overbodige) aanval die met een andere rol achterwege had kunnen blijven.
28 juli 2016 19:06
Zeer benieuwd waar Mads Würtz Schmidt volgend jaar rijdt. Ik gaf vorig jaar ook al aan dat dit echt een goede renner wordt.

On topic: Benieuwd of TLJ hier nog een ritwinst gaat pakken.
28 juli 2016 19:11
Teunissen gewoon gefinished en morgen weer in de bergtrui.
28 juli 2016 19:21
Die Amaury Capiot van TSV doet 't toch heel sterk in dit veld.
Teunissen is ook goed bezig; jammer dat hij er in de finale niet bijzat.
28 juli 2016 20:35
Eens te meer blijkt steeds dat Hofland gewoon te kort komt. Nu weer tegen Magnus Cort (goede sprinter maar meer ook niet). Tegen top sprinters zoals Kristoff, Cavendish, greipel, Sagan heeft hij helemaal geen schijn van kans.
Leuke sprinter voor een top 6 á 10 plaats. Mee zit er niet in, mits de tegenstand wat minder is zoals nu.
28 juli 2016 20:45
Dé ronde van Cort Nielsen, hoewel hij in de Robde van Zwitserland ook al erg sterk reed.

@Kelderfan, prima, maar ik heb hem in eigen land dit jaar straffere dingen zien doen.

Ik ben ook benieuwd naar Wurtz Schmidt. Zou hij kunnen uitpakken in de tt en er bij kunnen blijven voor het klassement?

En Bennati verrast me wel met zijn 35 jaar.
28 juli 2016 21:03
Hier nog een filmpje van de laatste kilometer. Echt bizar hoe snel die Magnus Cort aan komt zetten. http://www.dr.dk/live/nyheder/sporten/Post-nord-dk-rundt-live
28 juli 2016 22:16
Nog wel een crash in de finale volgens de twitter van Roompot?
29 juli 2016 09:12
Wat doet Roompot hier eigenlijk? Waarom rijden die mee?
29 juli 2016 12:58
Waterfietsen, nou goed..

Om te reageren moet je ingelogd zijn.