Malori overgebracht naar privékliniek in Buenos Aires
Foto: Sirotti
dinsdag 26 januari 2016 om 09:56

Malori overgebracht naar privékliniek in Buenos Aires

Adriano Malori heeft het ziekenhuis in San Luis verlaten. De renner van Movistar is overgebracht naar een privékliniek in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires om daar verder behandeld te worden. Malori raakte vrijdag gewond bij een valpartij en liep onder meer breuken in de schedel op.

“Op verzoek van het medisch personeel is besloten de patiënt te verhuizen naar Buenos Aires voor behandeling in een privékliniek”, laat het hospitaal van San Luis aan Biciciclismo weten. “Het was mogelijk hem te vervoeren via de lucht na zeventien uur zonder complicaties.”

Malori vertoont de laatste dagen tekenen van herstel. “We moeten altijd voorzichtig zijn, maar ik ben optimistisch. Het gaat beter met hem dan we hadden verwacht”, vertelde de ploegdokter van Movistar gisteren.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
26 januari 2016 10:53
Het klinkt steeds optimistisch, maar ondertussen ligt hij toch al een aantal dagen in coma. Eigenlijk komen de renners van Giant nog goed weg als je ziet wat een lullig gat in het wegdek al voor gevolgen kan hebben
26 januari 2016 11:03
Ik las net dat het niet eens zeker is dat het een gat in de weg was. Er is een zwelling gevonden in de hersenen, die niks met de val te maken heeft.
26 januari 2016 14:12
@wolfje
Ligt hij nog steeds in coma? Op WF heb ik niks gelezen over dat hij weer bij kennis is, maar op ad.nl wel. Linkje
Artikel van eergisteren trouwens. Als dat dus klopt heeft hij niet zo heel lang in coma gelegen. Maar ja, ook 1 dag in coma is natuurlijk niet best. Hopelijk herstelt hij goed.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.