Marc Goos tekent bij Sunweb Development
foto: © Wouter Roosenboom | Team Sunweb
donderdag 5 januari 2017 om 10:38

Marc Goos tekent bij Sunweb Development

Marc Goos heeft voor komend seizoen een contract getekend bij de opleidingsploeg van Sunweb. “Ik kijk er erg naar uit”, bevestigt de renner aan WielerFlits. De 26-jarige Noord-Brabander kampte de voorbije twee en een half jaar met heupproblemen. 

Meningsverschil met LottoNL-Jumbo
Goos liep die kwetsuur op in de Ronde van Zwitserland 2014. Op eigen initiatief en kosten besloot hij een behandeling in Gent te ondergaan. In Nederland raden specialisten het plaatsen van die zogenoemde MoM-prothese af. Toen Goos hersteld was van die ingreep ontstond een meningsverschil tussen de medische staf van zijn toenmalige ploeg LottoNL-Jumbo en Goos over de vraag of hij wel of niet startklaar was om te koersen.

Nieuw avontuur
De klimmer stond daarom als ‘gewone’ werknemer op de loonlijst bij LottoNL-Jumbo. Na veel gesteggel besloten beide partijen om in augustus 2016 uit elkaar te gaan. De ploeg betaalde het contract van Goos – dat liep tot 31 december 2016 – uit, waarna Goos vrij was om te koersen. Dat deed hij voor LottoNL-Jumbo-De Jonge Renner, waarvoor hij onder andere nog in de Topcompetitie reed. Komend seizoen wacht een nieuw avontuur bij Sunweb Development. Datzelfde geldt overigens voor Ruben Zepuntke, die de afgelopen twee seizoenen voor Cannondale-Drapac reed.

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
5 januari 2017 20:03
@Jedare

Vind je dat de renners van TLJ in de vernieling gereden moeten worden door Goos omdat het management van TLJ een besluit heeft genomen over het niet verlengen van diens contract? Dat kun je toch niet serieus menen?
6 januari 2017 11:08
Mooi dat dit talent een mooie kans op sportieve revanche krijgt.

Eens met Rahimns en anderen, TLJ heeft ook wij mij betreft een logisch besluit genomen, Marc heeft zijn keus gemaakt en hopelijk pakt die voor hem goed uit.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.