Marcel Kittel vreest trein Cavendish niet
donderdag 23 januari 2014 om 18:40

Marcel Kittel vreest trein Cavendish niet

Marcel Kittel

foto: Sirotti

Marcel Kittel maakt zich geen zorgen over de sterkte van de sprinttrein van Omega Pharma-Quick Step, de ploeg van zijn concurrent Mark Cavendish. Dat vertelde de Duitse sprinter van Argos-Shimano aan de Belgische krant Het Nieuwsblad. Bij de Belgische formatie rijden dit jaar Mark Renshaw en Alessandro Petacchi in dienst van Cavendish, maar Kittel zegt de concurrentie niet te vrezen.

“Veel verschil zal die nieuwe trein niet maken,” denkt Kittel. “Je mag niet vergeten dat ze vorig jaar al erg goed waren. Ik maak me geen zorgen over die versterking. Ik vertrouw op mijn eigen team. I’m very confident“, geeft hij aan.

Kittel denkt dit jaar beter voor de dag te kunnen komen. “Een sprint is afhankelijk van drie dingen”, geeft hij aan. “Eén: de ploeg. Twee: de snelheid van de sprinter. En drie: het materiaal. Wij zijn er op elk domein op vooruitgegaan. Een jaar meer ervaring maakt veel verschil voor een jonge ploeg. Mijn trein zal nog beter afgesteld zijn. En zelf ben ik ook sterker geworden”, stelt hij. “En wat het materiaal betreft: ik zal het diplomatisch zeggen, dat is alweer evengoed als vorig jaar.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.