Mark Cavendish gaat opnieuw voor de groene trui
zaterdag 23 oktober 2010 om 12:12

Mark Cavendish gaat opnieuw voor de groene trui

Mark Cavendish zal in juli een nieuwe poging wagen om de groene trui te veroveren. De Brit is er tot dusver nog niet in geslaagd de puntentrui te winnen. Tegen de BBC sprak hij de ambitie uit om hem de volgende Tour eindelijk eens aan zijn erelijst toe te voegen. “Het is een belangrijk doel omdat dit het enige is wat ik in de Tour nog niet gepresteerd heb. De komende jaren blijf ik me daarop richten,” aldus Cavendish.

Tot tweemaal toe was hij er al dicht bij. “In 2009 had ik hem eigenlijk gewonnen. Door een controversiële beslissing van de jury kreeg ik hem niet. Dit jaar was ik te wisselvallig om te winnen,” analyseert hij. De verandering in puntensysteem spreekt volgens De Brit in zijn voordeel. “De organisatoren zijn er ermee eens dat het vreemd is dat je zes etappezeges boekt en daarmee niet eens de groene trui wint.” Cavendish zal zich in 2011 ook gaan mengen in de tussensprints. “Dat de punten aan de finish belangrijker zijn geworden spreekt in mijn voordeel. Daarnaast zal ik me ook vaker in de tussensprints gaan mengen.”

In het najaar van 2011 is hij op het vlakke WK in Kopenhagen een belangrijke kandidaat voor de wereldtitel. Afgelopen seizoen kwam hij er in Melbourne niet aan te pas. Cavendish erkent dat zijn voorbereiding niet optimaal geweest is. “Na de Vuelta had ik eigenlijk gas terug moeten nemen. Ik zeg niet dat ik anders het WK gewonnen zou hebben want het was een erg zware wedstrijd. Maar ik had een betere voorbereiding kunnen hebben.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.