Marlux-Napoleon Games neemt afscheid van ploegleider De Bie
Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games) - foto: Jos Kafoe
maandag 2 oktober 2017 om 16:03

Marlux-Napoleon Games neemt afscheid van ploegleider De Bie

Danny De Bie is niet langer ploegleider van Marlux-Napoleon Games. Ploegmanager Jurgen Mettepenningen heeft afscheid van de 57-jarige Belg genomen na teleurstellende resultaten in de eerste wedstrijden.

“In vijf TV-crossen stonden onze mannen-elite één keer op het podium, vorig jaar zaten we op dit moment al aan vijf podiumplaatsen in evenveel TV-crossen. Een belangrijk vergelijkingspunt voor mij. Ook merkte ik een berusting in de huidige situatie op”, zegt Mettepenningen op de site van zijn ploeg. “Op het podium staan, dat is onze realistische ambitie. En ons tonen door aanvallend te crossen, ook dat was een taak voor Danny om dit over te brengen aan de renners. Wat moeilijk lukte.”

Angelo De Clercq – de 26-jarige zoon van voormalig veldrijder Mario De Clerq – neemt voorlopig de taken waar. “Hij springt in, terwijl wij op zoek gaan naar de opvolger voor Danny De Bie. Hopelijk kan onder Angelo het tij al keren. Ik ben overtuigd dat dat snel kan gebeuren, want al onze renners hebben hun kwaliteiten”, aldus Mettepenningen.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
2 oktober 2017 16:24
En zo wordt de familie De Bie ineens overal weggestuurd in het veldrijden ;)
2 oktober 2017 16:26
Lijkt op het voetballen zo ineens...benieuwd of Kevin nu wakker te krijgen is ....
2 oktober 2017 16:53
Bah, ze hebben gewoon niet de mannen om dat veel beter te doen... en Ik denk dat Kevin Ook niet anders kan.
2 oktober 2017 17:53
Pauwels was voor het seizoen nochtans overtuigd dat hij aanvallend zou crossen.
De Bie lijkt mij snel afgerekend.
2 oktober 2017 18:54
De wegrenner van het team gaat de crossers zolang maar coachen? Logisch..

Normaal gesproken is er 1 podiumplaats over na de matadoren en daar zijn nogal wat kandidaten voor, dus zo evident is dat niet met dit team
2 oktober 2017 19:20
Marlux lijkt of overal net naast te grijpen of er is iets mis met deze ploeg. Ze zijn wel enorm opportunistisch, maar er lijkt gewoon geen goed vervolg te zijn, wellicht door gebrek aan goede begeleiding/leiding. Ze kopen eind 2013 het contract van Michael Vanthourenhout af bij Roodhooft en lijken daarmee een nieuwe kampioen binnen te hebben gehaald, een EK en WK bij de beloften winnaar en hij mag zijn broer zelfs meenemen. Maar bij de profs heeft hij daarna nog nauwelijks gewonnen. Dan bieden ze Eli Iserbyt veel geld om weg te gaan bij Fidea. Natuurlijk is die nog heel jong, maar vorig jaar was toch een stuk minder dan het jaar waarin hij kampioen werd, en nu laten ze hem bij de profs rijden en dat valt qua niveau ook niet mee. Dus twee renners waarin ze er al vroeg bij waren, maar er lijkt weinig progressie.

Pauwels is nu eenmaal Pauwels en volgens mij op zijn best als je hem gewoon vertrouwen geeft. Terwijl Mettepeningen mij iemand met weinig geduld lijkt, die snel waar voor zijn geld wil.
2 oktober 2017 20:07
Wie weet kan de nieuwe ploegleider wel Iserbyt op de fiets houden
2 oktober 2017 20:37
Rol Mario de Clercq?

Ik vraag me af of Mario de Clercq een rol heeft gespeeld bij het plotse ontslag van Danny de Bie. In het verleden meende ik uit de media op te maken dat destijds Mario de Clercq zich niet veel gelegen liet liggen aan afspraken met o.a. Erwin Vervecken en Mark Janssens. Zo in de stijl van:' Bij die koers......help ik jou.................om vervolgens toch zélf naar de overwinning te sprinten. Daar denk ik nu sterk aan terug! Kijk...................Marlux kan niet alleen reclame maken met aansprekende resultaten van renners, maar zeker ook met eerlijke en menselijke omgangsverhoudingen.Alle goeds gewenst aan Danny de Bie. Ik vraag me af of de beslissing van Mettenpenningen ook eigen gezichtsverlies oplevert.
3 oktober 2017 11:54
Aanvallend koersen met De Kevin in de ploeg, tja...
Marlux staat wel 2 en 3 in de wereldbeker, lijkt me toch niet zo slecht...
Die Mettepenningen is een drol..
6 oktober 2017 09:01
De Bie heeft zich het vuur uit de sloffen gelopen voor deze middelmatige ploeg. Stank voor dank dus !

Om te reageren moet je ingelogd zijn.