Marokkaanse selectie, Bernal, Aqua Blue Sport, De Backer
foto: Sirotti
zaterdag 14 april 2018 om 20:00

Marokkaanse selectie, Bernal, Aqua Blue Sport, De Backer

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Egan Bernal, de protestactie van de Marokkaanse selectie en het zevental van Aqua Blue Sport voor de Amstel Gold Race.

Marokkaanse selectie stapt uit protest uit thuisronde

Alle leden van de Marokkaanse selectie hebben in de achtste etappe van de Tour du Maroc (2.2) er de brui aan gegeven. De reden: men kan zich niet vinden in het beleid van de Marokkaanse wielerfederatie. Er zou te weinig geld worden geïnvesteerd in de wielersport. Daarnaast zouden de renners niet hun vooraf beloofde bonus hebben ontvangen. Men protesteert tegen ‘de marginalisering van wielrenners, het gebrek aan financiële middelen en het tekort aan materiaal’.


Bernal hervat training na doodsmak in Catalonië

Egan Bernal kwam in de slotetappe van de Ronde van Catalonië zwaar ten val. Het onfortuinlijke Colombiaanse supertalent brak daarbij zijn sleutelbeen en schouderblad. Amper drie weken later heeft de klimmer volgens het Spaanse Ciclo21 de training alweer hervat. Het is nog niet bekend wanneer de Sky-renner – vorig jaar winnaar van de Toekomstronde – weer in competitie zal treden.


Nederlanders ontbreken in Aqua Blue Sport-selectie voor Amstel Gold Race

Aqua Blue Sport is een van de laatste ploegen die zijn selectie voor de Amstel Gold Race heeft bekendgemaakt. De Ierse ProContinentale formatie stuurt Mark Christian, Edward Dunbar, Aaron Gate, Lasse Norman Hansen, Europees beloftekampioen Casper Pedersen, Amerikaans kampioen Lary Warbasse en Calvin Watson naar de frontlinie. De twee Nederlandse werknemers, Peter Koning en Michel Kreder, ontbreken. Laatstgenoemde heeft last van een ribblessure, die hij opliep bij een val in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali.

Selectie flag-ie Aqua Blue Sport voor flag-nl Amstel Gold Race 2018
flag-gb Mark Christian
flag-ie Edward Dunbar
flag-au Aaron Gate
flag-dk Lasse Norman Hansen
flag-dk Casper Pedersen
flag-us Lary Warbasse
flag-au Calvin Watson


Zieke Bert De Backer mist Tro-Bro Léon

Bert De Backer zal aanstaande zondag niet aan de start verschijnen van de Tro-Bro Léon. De Belg van Vital Concept moet op het laatste moment passen door ziekte. De 34-jarige De Backer was een man om in de gaten te houden, aangezien hij goed uit de voeten kan op atypische ondergrond. Zo eindigde hij in de recente editie van Parijs-Roubaix nog als 21e.

Lees in onze uitgebreide vooruitblik op de Tro-Bro Léon meer over deze heroïsche koers over de Bretoense grindwegen genaamd ribinoù.


RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
14 april 2018 20:31
Toch wel jammer van Aqua Blue Sport. Ik snap dat ze niet al te veel op het hoogste niveau gaan acteren dit jaar, maar Peter Koning en Kreder kan je prima uit de voeten op dit Limburgse parkoers.
14 april 2018 20:47
Nog geen week geleden verloren we een jonge Belg. Dan is 'doodsmak' wat cru, al zijn een gebroken schouder en sleutelbeen natuurlijk ook niet niks.
14 april 2018 22:48
Bernal zat zelfs de zaterdag na Catalonië alweer op de fiets voor een groepstraining. Tenminste hij werd getagd bij de foto, je zag de renners van achter. Afgelopen week postte hij zelf een foto op Instagram dat ie in de sneeuw in Andorra bergop aan het trainen was. De blessures zullen wel erg meegevallen zijn. Het was sowieso een 'kleine' breuk in het schouderblad. Neem aan dat hij WP en LBL gewoon gaat halen. En erg benieuwd wat hij dan in WP kan laten zien.
15 april 2018 11:46
Het was toch gewoon een doodsmak. Daar is hij echt heel goed weggekomen met maar een gebroken schouder en sleutelbeenbreuk. Dat had zoveel erger kunnen aflopen. Wel snel weer op de fiets.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.