Marthe Truyen maakt beloftenperiode vol bij Telenet-Fidea
foto: Jonas Verheyen | Telenet Fidea
dinsdag 16 juli 2019 om 13:32

Marthe Truyen maakt beloftenperiode vol bij Telenet-Fidea

De jonge Belgische veldritbelofte Marthe Truyen rijdt in ieder geval tot eind 2021 voor Telenet-Fidea. Dit maakte de veldritploeg vandaag bekend in een communiqué. De 19-jarige Truyen blijft tot het einde van haar beloftenperiode crossen voor de formatie.

Truyen is in haar nopjes met de nieuwe verbintenis: “Telenet Fidea Lions is de veldritploeg waar ik me op de meest ideale manier kanontwikkelen als renster. De structuur zit heel goed en alles wordt foutloos geregeld. Ik voel me heel goed bij ploegmaats Ellen en Fleur. Ik kan me op dit moment geen betere ploeg voorstellen”, laat zij weten in het persbericht.

“Ploegleider Kris Wouters is ook mijn persoonlijke trainer, die me van dichtbij opvolgt. Bovendien vormen de ploegstages een ideale manier om het seizoen voor te bereiden. Deze contractverlenging geeft mentale rust in aanloop naar het veldritseizoen. Dat is toch een zorg die van je schouders valt en dat doet deugd.”

Aankomende winter wil de studente industrieel ingenieur het gat met de toppers verkleinen. “Twee jaar geleden finishte ik steeds op vijf minuten van de winnares bij de profs. Afgelopen winter was dat nog drie minuten. Ik hoop dat nu terug te brengen naar twee minuten en soms misschien zelfs een minuut.”

“Ik kan rekenen op een sterke start, die hoop ik nog langer door te trekken in de wedstrijd zelf. In de wereldbekerwedstrijden hoop ik nog meer UCI-punten te sprokkelen om mijn startpositie te kunnen verbeteren en op het WK wil ik de top-10 binnendringen”, sluit Truyen ambitieus af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.