Van der Poel: “Ik wil me één dag of twee dagen mengen, maar is geen must”
foto: Cor Vos
woensdag 8 maart 2023 om 10:46

Van der Poel: “Ik wil me één dag of twee dagen mengen, maar is geen must”

Mathieu van der Poel is de eerste twee etappes van Tirreno-Adriatico goed doorgekomen. De Nederlander van Alpecin-Deceuninck trok gisteren zelfs nog de sprint aan voor zijn ploegmaat Jasper Philipsen. “Ik voel me best goed”, gaf hij voor aanvang van de derde rit aan voor de camera van Eurosport.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel zal later in de week nog op jacht gaan naar persoonlijk succes, maar vandaag trekt zijn ploeg opnieuw de kaart van Philipsen. “Het is vandaag weer een sprintrit voor Jasper, dus daar gaan we opnieuw voor. Ik voel me best goed. We wisten dat er na het WK veldrijden maar een korte voorbereidingsperiode was, dat hadden we ingecalculeerd. Ik weet dat ik nog enkele koersen nodig heb om te verbeteren, dus die pakken we nu mee met oog op de klassiekers.”

De 28-jarige coureur wil zich in Tirreno-Adriatico dus vooral klaarstomen voor de écht grote voorjaarsafspraken: Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. “We hebben ook een hoogtestage gedaan, het heeft tijd nodig om het te laten inwerken. Alles verloopt volgens plan.”

Van der Poel krijgt in Tirreno-Adriatico ook nog enkele kansen op dagsucces, met name op weg naar Tortoreto en Osimo. ” ‘Iedereen wil natuurlijk een rit winnen in Tirreno-Adriatico. We gaan per dag bekijken hoe ik me voel en hopelijk kan ik er een dagje uitpikken.”

“Ik voel me zeker niet slecht”
In gesprek met Sporza keek Van der Poel ook nog kort vooruit naar de komende dagen. “Ik wil hier koershardheid opdoen en mezelf misschien één dag of twee dagen mengen. Maar dat is niet echt een must. Het ligt eraan hoe ik me voel. We bekijken het dag per dag. De belangrijkste doelen komen nog. Ik voel me zeker niet slecht. Ik hoop dat ik beter en beter word.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.