woensdag 17 april 2024 om 17:14

Maxim Van Gils blij met podiumplaats: “Maar zou graag nog eens willen winnen”

Video Vooraf mikte Maxim van Gils op een top-vijfplaats in de Waalse Pijl. Dat lukte, want na een slijtageslag kwam de Belg van Lotto Dstny als derde over de streep op de Muur van Hoei. Hij was tevreden, maar hoopt ook nog op meer.

“Ik ben wel tevreden, zeker na de Amstel Gold Race”, aldus Van Gils, die in de Limburgse klassieker als twintigste eindigde. “Dit zijn drie belangrijke koersen (de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, red.) voor de ploeg. De eerste koers was nog niet top, maar ik denk dat podium in de Waalse Pijl dat wel goedmaakt. Het was niet gemakkelijk natuurlijk, want ik had al een heel goed seizoen gereden, maar dit zijn mijn favoriete wedstrijden en voor de ploeg geeft het veel publiciteit. Het is namelijk in België of in Nederland.”

Is Van Gils tevreden over hoe hij de slotklim heeft kunnen rijden? “Mijn benen deden echt heel veel pijn en ik had het ijskoud. Ik heb nog proberen naar voren te gaan op instinct, niet echt op explosiviteit. Misschien was het niet mijn beste Muur van Hoei, maar ik denk dat iedereen kapot en moe was.”

Opgesloten?
Toch leek het er ook op dat hij een beetje ingesloten zat. “Ik had gedacht dat ze wel allemaal gingen vertrekken, maar de meesten bleven naast elkaar. Vooral Cosnefroy bleef lang voor me, waardoor ik er niet echt rond kon. Ik moest redelijk lang wachten voordat ik kon vertrekken. Of dat verschil had gemaakt? Ja, maar het is ook mijn eigen fout om daar opgesloten te zitten. Als ik zelf als eerst was vertrokken, was dat ook niet gebeurd.”

De derde plaats in de Waalse Pijl betekende de vijfde podiumplaats van Van Gils in 2024. Eén keer stond hij op de hoogste trede, in de tot tijdrit ingekorte Ruta del Sol. “Het zijn veel podiumplaatsen ja, maar ik zou graag nog eens willen winnen. Wat er nog bij mag komen? Ik rijd nog Luik volgende week. Daarna ga ik naar Zwitserland en richting de Tour. Ik hoop daarin nog een etappe te winnen. Dat zou mooi zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.