Maxim Van Gils rukt verder op in Tour de Savoie, waar Pierre Rolland de macht neemt
© Cor Vos
vrijdag 7 augustus 2020 om 11:36

Maxim Van Gils rukt verder op in Tour de Savoie, waar Pierre Rolland de macht neemt

Gisteren stonden in de Tour de Savoie Mont-Blanc twee ritten op het menu. In de voormiddag won onze landgenoot Viktor Verschaeve, Maxim Van Gils werd derde. In de korte namiddagetappe trok Pierre Rolland aan het langste eind. Van Gils werd opnieuw derde en rukt op in het klassement.

Het was een korte, maar heftige rit, die derde etappe. Amper 37 kilometer, maar wel met twee cols van eerste categorie: de Col de Beauplan (11 km aan 6,4 procent) en de slotklim naar Valmeinier (12 km aan 6,5 procent). De zege ging naar de 33-jarige Pierre Rolland (B&B Hotels), maar de Lotto Soudal-jongeren Maxim Van Gils en Viktor Verschaeve lieten zich opnieuw niet onbetuigd. Ze finishten respectievelijk derde en achtste.

“Ik had het nochtans niet gemakkelijk op de eerste klim”, vertelde de 20-jarige Van Gils achteraf aan Directvelo. “Op de slotklim maakte ploegmakker Henri Vandenabeele tempo in de groep der favorieten. Ik kon zo lang mogelijk in het wiel blijven. Het gevoel werd steeds beter en ik heb zelfs aan de overwinning gedacht, ja.”

“Iets te laat gereageerd”
Uiteindelijk was de talentvolle jongeling niet bij machte op Pierre Rolland van de zege te houden. “In een superdag had ik hem misschien kunnen volgen. Dan had ik sneller op het wiel kunnen springen toen hij aanviel. Nu ben ik iets te laat aangegaan. Maar het is een goed resultaat, denk ik.”

Vandaag staat de vierde rit op het menu, met start in Aix-les-Bains en aankomst in Notre-Dame-du-Pré. Van Gils is opgerukt naar een vierde plaats in het klassement. Zijn ploegmaat Verschaeve staat een plekje verderop. “Ik kijk er opnieuw naar uit”, besluit Van Gils, die vooral aan ritwinst dacht, maar nu meer en meer ook mikt op een goed eindklassement. Morgen volgt nog een klimtijdrit van 22 kilometer.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.