Meeusen verslaat Rouiller en Godrie in GP Destil
foto: Cor Vos (archief)
zondag 17 oktober 2021 om 17:08

Meeusen verslaat Rouiller en Godrie in GP Destil

Tom Meeusen heeft zich in Oisterwijk tot winnaar gekroond van de GP Destil. De Belg van Team Deschacht-Group-Hens-Maes Containers versloeg na een spannende cross de Zwitser Loris Rouiller in de sprint.

Nieuw op de internationale veldritkalender: de GP Destil in Oisterwijk. Een UCI-cross zonder de wereldtop, want die vertoeft dit weekend nog op Amerikaanse bodem voor de Wereldbeker in Iowa. Toch zakten vandaag voldoende leuke namen naar Midden-Brabant af om er een aantrekkelijke cross van te maken. In de mannenwedstrijd vielen vooral de namen van David van der Poel, Tom Meeusen, Diether Sweeck, Loris Rouiller, Mees Hendrickx en Stan Godrie op.

Het bleek in de snelle cross in Oisterwijk moeilijk om verschillen uit te bouwen en dus bleef het spannend tot en met de laatste ronde. Mannen als Meeusen, Rouiller, Godrie en David van der Poel lieten zich van voren zien en de toeschouwers werden uiteindelijk getrakteerd op een sprint tussen Meeusen en Rouiller voor de zege. De ervaren Belg liet nog eens zijn snelle benen spreken en wist zo zijn Zwitserse rivaal van de overwinning te houden.

De 32-jarige Meeusen, in het verleden winnaar van verscheidene klassementscrossen, boekte zo zijn eerste zege van het seizoen. De Belg liet eerder deze maand al zien in goede vorm te verkeren door in de Ethias Cross van Meulebeke naar de tiende plaats te rijden, gevolgd door een negende stek in de Superprestigeveldrit van Gieten.

Uitslag flag-nl Internationale GP Destil 2021 (C2)
1. flag-be Tom Meeusen in 58m06s
2. flag-ch Loris Rouiller z.t.
3. flag-nl Stan Godrie op 4s
4. flag-nl David van der Poel op 6s
5. flag-be Diether Sweeck z.t.
6. flag-be Ward Huybs z.t.
7. flag-nl Mees Hendrikx op 8s
8. flag-be Yentl Bekaert op 10s
9. flag-be Jente Michels z.t.
10. flag-be Gerben Kuypers op 17s
Volledige uitslag

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.