Merlier moet passen voor Baal na zware val in Diegem
©Photopress.be
zondag 30 december 2018 om 23:20

Merlier moet passen voor Baal na zware val in Diegem

In zijn laatste wedstrijd in het shirt van Crelan-Charles haalde Tim Merlier de finish niet. De Oost-Vlaming kwam zwaar ten val bij de balkenpassage en moest de wedstrijd vroegtijdig verlaten. Wellicht komt hij er vanaf zonder breuken, maar hij houdt er wel gekneusde bilspieren aan over. Hij past voor Baal, dinsdag. 

Pech voor Tim Merlier in Diegem. Rond halfkoers kwam de Oost-Vlaming zwaar ten val bij de balkenpassage. “Ik schoot uit mijn klikpedaal bij het nemen van de eerste balk”, deed Merlier achteraf zijn verhaal. “Ik ging over kop en knalde hard tegen de tweede balk.”

Op het tv-scherm leek het alsof Merlier met zijn borstkas op de tweede balk terecht kwam, maar uiteindelijk waren vooral zijn bovenbenen toegetakeld. “Heel wat schaafwonden op mijn rechterbil, maar de grootste pijn situeert zich in de linker quadriceps. Ik kan momenteel amper staan.”

“Baal komt te vroeg”
Een arts van het Rode Kruis diende de eerste zorgen toe. “Van een breuk is normaal geen sprake. Ik hou er minstens een paar gekneusde bilspieren aan over, maar voor de zekerheid laat ik morgen een echo nemen.”

Diegem was de laatste wedstrijd in zijn Charles-Crelan outfit. Dinsdag in Baal zou Merlier debuteren voor Creafin-TÜV SÜD. “Baal zal helaas te vroeg komen”, besloot Merlier. “Jammer dat ik 2018 zo moet eindigen. Net nu het met mijn vorm de goede richting uitging.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.