Merlier op podium in Hamme: “Al tijdje het goede gevoel te pakken”
foto: Cor Vos
zondag 17 november 2019 om 16:40

Merlier op podium in Hamme: “Al tijdje het goede gevoel te pakken”

Na de Kermiscross van Ardooie heeft Tim Merlier nu ook in de DVV Trofee-veldrit van Hamme een podiumplek behaald dit seizoen. De Belgisch kampioen op de weg had alleen Mathieu van der Poel en Laurens Sweeck voor zich. “Ik had al een tijdje het goede gevoel te pakken”, zegt Merlier in het flashinterview.

“De parcoursen waren ook wat trager en dan is een foutje gepermitteerd”, zegt Merlier over de afgelopen weken. In Hamme kreeg hij een snelle cross voor de wielen, nadat hij ook in Tábor al top-10 had gereden. “Gisteren ging het ook al goed. Ik werd achtste ondanks dat ik lek reed, dus ik wist dat het goed zat. Ik was een beetje bang voor vandaag, maar word dan nog derde.”

Merlier wilde halverwege de cross meer bandendruk aan de voorkant. “In het bos moest ik steeds lossen omdat mijn tubes rolden. Ik wilde hardere tubes, maar ik bleef even traag rijden daar”, lacht hij. “Het is leuk dat ik derde word, maar dat is ook geluk omdat anderen pech hadden.” Daarmee doelt Merlier op Michael Vanthourenhout (kapot zadel) en Toon Aerts (drie keer materiaalpech).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.