Mettepenningen: “Hoop dat we met Van der Poel erbij ook ons mannetje kunnen blijven staan”

vrijdag 1 november 2019 om 19:09
Mettepenningen: “Hoop dat we met Van der Poel erbij ook ons mannetje kunnen blijven staan”

Pauwels Sauzen-Bingoal is tot dusver met afstand de meest succesvolle ploeg van het nog prille crosseizoen. De overwinning van Eli Iserbyt in de Koppenbergcross betekende de tiende zege in een tv-cross voor de formatie van manager Jurgen Mettepenningen. “Wie me voor het seizoen had gezegd dat we op de Koppenberg onze tiende tv-cross van het seizoen zouden winnen, had ik voor gek verklaard,” reageerde hij na afloop op het Twitterkanaal van zijn ploeg.

Iserbyt boekte in de Koppenbergcross zijn zevende overwinning van het seizoen. “Eli maakte het vandaag op een fenomenale manier af”, kijkt Mettepenningen terug. “Mijn inziens was dit de mooiste cross van de voorbije wedstrijden”, stelt hij vast.

Naast Iserbyt wisten ook Laurens Sweeck (Eeklo en Pelt) en Michael Vanthourenhout dit seizoen al een tv-cross te winnen. Voor Mettepenningen is de zegereeks een mooie beloning. “De voorbije maanden is er met de overname best wel wat stress geweest. Dat is ook logisch. Het is schitterend wanneer de puzzel dan in elkaar valt. De resultaten zijn schitterend. Het doet mij heel veel plezier om manager te zijn van deze ploeg,” geeft hij aan. “Eigenlijk kun je stellen dat ons seizoen wel al geslaagd is.”

Door de terugkeer van Mathieu van der Poel in het veld, zou het tij voor de succesformatie binnenkort wel eens kunnen keren. “Ik hoop dat we met Van der Poel erbij ook ons mannetje kunnen blijven staan”, stelt Mettepenningen. “Maar als ik Eli zie rijden, dan twijfel ik daar niet aan. Ik denk dat wij zondag lang met Van der Poel mee kunnen gaan.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.