Mettepenningen voor BK veldrijden: “Iserbyt en Vanthourenhout starten gelijkwaardig”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 11 januari 2023 om 16:13

Mettepenningen voor BK veldrijden: “Iserbyt en Vanthourenhout starten gelijkwaardig”

Pauwels Sauzen-Bingoal gaat niet met een uitgesproken kopman van start op het BK veldrijden van dit weekend in Lokeren. De formatie van manager Jurgen Mettepenningen zet kopmannen Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout op gelijke voet. “Ze maken allebei kans op de Belgische titel”, tekent Sporza op uit de mond van de ploegbaas.

Woensdag was er, in aanloop naar het nationale kampioenschap, een persconferentie van het team van Mettepenningen. “Het BK-parcours is op maat van mijn jongens. Er zijn een pak hoogtemeters, veel draaien en keren en geen ruimte om te recupereren. De renner met de beste conditie wint zondag. Echt iets voor zowel Eli als Michael. Zij starten gelijkwaardig en zijn allebei kopman”, stelt hij.

Bij afwezigheid van uittredend kampioen Wout van Aert lijkt het een strijd te worden tussen Iserbyt, Vanthourenhout en hun oude ploegmaat Laurens Sweeck. “Maar ik zie weinig stukken op deze omloop waar hij Michael of Eli uit het wiel kan rijden”, aldus Mettepenningen. “We zullen voor elkaar knokken en als ploeg samen winnen of verliezen. Maar ik zie ons toch veeleer winnen dan verliezen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.