Michael Vanthourenhout: “Ben een stuk regelmatiger geworden”
©Photopress.be
maandag 19 november 2018 om 12:44

Michael Vanthourenhout: “Ben een stuk regelmatiger geworden”

Interview Tweede in Tabor zaterdag, vijfde in Hamme gisteren. Na een weekend waarin hij door ziekte werd afgeremd, nam Michael Vanthourenhout de draad weer op met de beteren. “In vergelijking met de voorbije jaren ben ik een stuk regelmatiger geworden”, aldus de kopman van Marlux-Bingoal. “Aan ziek worden, kan je echter weinig doen.”

Het is het verwijt dat Michael Vanthourenhout de voorbije jaren kreeg: een steengoed crosser, maar een gebrek aan regelmaat. Een etiket dat de West-Vlaming dit seizoen van zich af probeert te gooien. Dat lukte hem aardig, tot hij een week geleden toch een keertje door het ijs zakte, met een vijftiende plaats in Niel en een opgave in Gavere.

Best of the rest in Tabor
Blijkt nu dat Vanthourenhout na het EK ziek was geworden. “Dat was inderdaad de reden waarom ik in Niel en in Gavere niet op niveau was”, vertelt hij. “Eigenlijk had ik er vorige week beter aan gedaan om te passen voor de Superprestigemanche in Gavere, maar de ploegbelangen zijn ook niet onbelangrijk, dus probeerde ik het toch.”

Een week later is het 24-jarige lichtgewicht opnieuw hersteld en dat resulteerde in Tabor meteen in een tweede plaats. “Van der Poel volgen, was geen optie. Maar ik slaagde er wel in om – met dank aan een hele snelle ronde – een kloof te slaan op de rest. Nadien zocht ik een eigen tempo om die tweede plaats vast te houden. Lars van der Haar kwam nog terug, maar na de laatste balkenpassage kon ik toch afstand nemen.”

Vier podiumplaatsen in tv-crossen
Gisteren in Hamme deed de kopman van Marlux-Bingoal het opnieuw goed. Weliswaar alweer ver achter Van der Poel. “Al slaagde ik er deze keer niet in om uit de achtervolgende groep weg te rijden. Ik probeer het tot twee keer toe, maar dit was gewoon een moeilijke omloop om iemand uit het wiel te fietsen. Vooral de wind speelde een grote rol. Maar met die vijfde plaats ben ik tevreden. Na een moeilijke week, waarin ik met wat griepverschijnselen kampte, is het voorbije weekend sowieso een opsteker.”

Ook Vanthourenhout zelf vindt dat hij opnieuw een stapje vooruit zet. “Ik word steeds regelmatiger. Dat zie je ook aan mijn uitslagen. Aan ziek zijn, kan je helaas weinig doen. Maar met vier podium- en daarbij nog eens vijf top-vijf plaatsen in tv-crossen kan ik niet ontevreden zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.