Michael Woods blijft langer bij EF Education First

donderdag 14 maart 2019 om 19:24
Michael Woods blijft langer bij EF Education First

Michael Woods en EF Education First: het is een gelukkig huwelijk. Zo gelukkig, dat de Amerikaanse WorldTour-ploeg heeft bekendgemaakt het contract van de Canadees met ‘meerdere jaren’ te verlengen. “Je kunt bij deze ploeg echt jezelf zijn”, is de 32-jarige Woods in zijn nopjes.

Woods is het prototype van een laatbloeier. De Canadees begon zijn sportieve carrière als hardloper, maar door een hardnekkige blessure schakelde hij over op het fietsen. In 2013 tekende hij zijn eerste contract bij het nietige Garneau-Quebecor. De puncheur wist echter al snel furore te maken.

Zo won hij in dienst van het continentale Optum p/b Kelly Benefit Strategies een etappe in de Tour of Utah. Hij trok mede hierdoor de aandacht van Jonathan Vaughters, die Woods eind 2015 wist binnen te halen. De rest is geschiedenis. De Canadees won vorig jaar nog een etappe in de Vuelta a España.

Daarnaast eindigde hij op het podium van Luik-Bastenaken-Luik en veroverde hij brons op het WK in Innsbruck. “Het is gewoon een fantastische ploeg. Het is echt een vriendenteam”, zo laat de renner weten. “Ik ben dolblij met mijn contractverlening.” De ploeg laat in het midden voor hoeveel seizoenen Woods heeft bijgetekend.

Wel of geen Tourdebuut? 
“Ik ben ook blij met de progressie die de ploeg gemaakt heeft. Het team is bijvoorbeeld veel georganiseerder. Ik ben echt trots dat ik onderdeel uitmaak van EF Education First.” Woods hoopt dit jaar voor het eerst te starten in de Tour de France. Daarnaast kijkt hij al met een schuin oog naar de Olympische Spelen van Tokio.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.