Michel Kreder wint nationale titel puntenkoers
Foto: © Orange Pictures / Dick Soepenberg
zondag 18 december 2016 om 09:48

Michel Kreder wint nationale titel puntenkoers

Michel Kreder is in Apeldoorn Nederlands kampioen puntenkoers geworden. De renner van Roompot-Oranje Peloton bleef in Apeldoorn Patrick Bos en Melvin van Zijl voor.

“Mijn broer Raymond had dit NK-onderdeel al twee keer gewonnen, maar mij was het nog nooit gelukt”, geeft Kreder aan. “Ik had al een paar keer geprobeerd rond te rijden, maar kreeg de ruimte niet. Totdat daar opeens die ene kans kwam. Toen ik de ronde had en de twintig bonuspunten was het een kwestie van punten blijven scoren,” kijkt hij terug.

Carlo Cesar veroverde de Nederlandse titel op de kilometer. Hij bleef Sam Ligtlee en Stephan Habets voor. Bij de vrouwen pakte Kirsten Wild de nationale titel bij de individuele achtervolging en de scratch. Vrijdag won zij al de koppelkoers samen met Nina Kessler. Laurine van Riessen prolongeerde haar nationale titel op de sprint.

Vandaag is in Apeldoorn de slotdag. Onder meer de koppelkoers voor de mannen staat op het programma. Michel Kreder komt hier in actie samen met zijn broer Raymond.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
18 december 2016 14:20
Dan haalt hij op de valreep toch nog een overwinning voor Roompot binnen...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.