Michiel Elijzen trots op Chad Haga: “Onvergetelijk!

zondag 2 juni 2019 om 17:57
Michiel Elijzen trots op Chad Haga: “Onvergetelijk!

foto: Cor Vos

Michiel Elijzen zag zijn Team Sunweb het moeilijk hebben deze Giro d’Italia, maar de ploegleider kan na de winst van Chad Haga toch nog tevreden zijn: “We hebben moeilijke weken gehad, maar dit maakt een hoop goed. Toch nog winnen op de laatste dag is onvergetelijk!”

“Dit is echt een opluchting, want het was een heel moeilijke Giro. We zijn er altijd in blijven geloven en we zijn altijd positief gebleven. Toen Chad Haga Victor Campenaerts voorbleef, had ik hoop, maar dan zit je nog met Primoz Roglic. Die laatste minuten waren echt nagelbijten, maar voor de ploeg en voor de jongen is het echt fantastisch”, aldus een euforische Elijzen in het flashinterview.

“We zijn veel met deze tijdrit bezig geweest omdat Chad eerder deze ronde ook een goede tijdrit had gereden. Hij hoefde geen bidonnen meer te halen en bergop rijdt hij goed, dus heeft hij zich kunnen sparen.”

Giro gered
Haga redde dankzij zijn zege de Giro van het geteisterde Sunweb. “Nee, de Giro is niet geslaagd, maar Chad heeft hem wel voor ons gered”, eindigt Elijzen. “Ik ben super blij dat we zo kunnen afsluiten. We gaan nu veel bier en champagne drinken en morgen zal ik met een big smile in de auto naar huis rijden.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone