Mikel Landa: “Over twee weken weer op de fiets”

vrijdag 1 februari 2019 om 13:26
Mikel Landa: “Over twee weken weer op de fiets”

foto: LaPresse/Fabio Ferrari

Mikel Landa begon zijn seizoen op de slechtst mogelijke manier: met een sleutelbeenbreuk. De Baskische klimmer kwam donderdag zwaar ten val in de Trofeo Ses Salines-Felanitx. “Gelukkig kan ik snel weer mijn rentree maken. De Giro d’Italia en Tour de France zijn niet in gevaar”, zo vertelt hij aan Ciclo21.

Op vijftien kilometer van de finish sloeg het noodlot toe voor Landa: de renner van Movistar was betrokken bij een grote valpartij. De 29-jarige renner bleek te zwaar gehavend om zijn weg te vervolgen. Hij werd dan ook afgevoerd naar het ziekenhuis van Palma, waar een sleutelbeenbreuk werd geconstateerd.

Een flinke domper voor de laatste tijd zo ongelukkige Spanjaard. “Het was heel erg hectisch”, beschrijft hij het moment voor de valpartij. “We waren bezig aan een smalle passage, waar de wind in de rug stond”, aldus de klimmer, die een slechte nacht achter de rug heeft. “Mijn sleutelbeen doet heel erg zeer, waardoor ik nauwelijks kon slapen.”

Toch klinkt Landa vooral optimistisch. “Uiteraard ben ik verdrietig, zeker als je kijkt naar mijn voorgeschiedenis. Maar je moet vooruit kijken, het wielerjaar is pas net begonnen. Gelukkig hoef ik mijn programma niet aan te passen. Ik moet nu gewoon hard werken, om zodoende weer snel terug te keren.”

“Over twee weken weer buiten fietsen”
De Spanjaard verwacht binnen twee weken weer op de fiets te zitten. “Ik weet hoe het is om te revalideren van een sleutelbeenbreuk. Ik zal binnen één week weer voorzichtig op de roller kunnen trainen. Als de revalidatie goed verloopt, kan ik over twee weken weer buiten fietsen.” Landa moet overigens wel passen voor de Ruta del Sol, die begint op 20 februari.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair