Moeilijke weken voor Arne Marit: “Wil mijn tijd nemen om te herstellen”
Foto: Cor Vos
donderdag 19 mei 2022 om 21:35

Moeilijke weken voor Arne Marit: “Wil mijn tijd nemen om te herstellen”

Arne Marit is deze week in Ruddervoorde Koerse wederom tegen de vlakte gegaan. “Het is me het jaar niet”, zegt Marit op zijn Facebook-pagina. “Mentaal ben ik altijd heel weerbaar geweest, maar dit is me toch even te veel.”

Marit kende een perfecte winter, maar al sinds de Ster van Bessèges is zijn jaar een aaneenschakeling van pechmomenten. “Van mijn covid-infectie aan het begin van het seizoen heb ik lange naweeën gehad. En ik ben ook al zeven keer ten val gekomen. Opgeven staat niet in mijn woordenboek, maar het is wel frustrerend als je telkens het hoofd boven water probeert te houden en telkens weer wordt ondergeduwd.”

De nieuwe valpartij in Ruddervoorde Koerse, een kermiskoers, was er te veel aan. “Een drinkbus komt voor mijn wiel terecht terwijl ik zelf een drinkbus aanneem”, zucht Marit. “Ik ben van plan om nu echt mijn tijd te nemen, zodat ik eens op mijn positieven kan komen na al die blessures.”

Marit, 23 jaar en uitkomend voor Sport Vlaanderen-Baloise, geldt als een groot sprinttalent. Eind vorig jaar won hij de Grand Prix du Morbihan (1.Pro) na een sprint tegen Elia Viviani en Bryan Coquard, en kon hij zelfs tekenen bij diverse teams uit de WorldTour. Marit koos echter om nog een jaartje te rijpen in de stal van Walter Planckaert, voorlopig zonder succes.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.