Mohoric onder vuur in BinckBank Tour: “Maar kon telkens terugkeren”

Door , zondag 19 augustus 2018 om 17:47
Mohoric onder vuur in BinckBank Tour: “Maar kon telkens terugkeren”

foto: Sirotti

Matej Mohorič mag zich de eindwinnaar noemen van de veertiende editie van de BinckBank Tour. De Sloveen moest echter wel flink aan de bak in de slotetappe richting Geraardsbergen. De 23-jarige allrounder hield uiteindelijk vijf seconden over in het klassement. “Het was een zware week. Ik werd vaak aangevallen, maar kon telkens terugkeren.”

De Bahrain Merida-renner moest in de finale flink wat aanvallen van zich afslaan. “We hebben de hele dag op kop gereden om de vluchters in het vizier te houden. In de finale moest ik reageren op de aanvallen van mijn rivalen. Vooral Michael Matthews en Søren Kragh Andersen waren heel erg sterk.”

“Ik probeerde ook enkele keren zelf te versnellen. Voor het zelfvertrouwen, maar ook om mijn concurrenten te waarschuwen. Het speelde in mijn voordeel dat er ook nog een ritzege op het spel stond. Hierdoor kwam alles weer bij elkaar.”

Sloveen looft ploeg: “Er was een goede teamspirit”
De Sloveen heeft ook nog mooie woorden over voor zijn ploeg. “We hebben de trui elke dag kunnen verdedigen. We hebben echt als ploeg gekoerst. We waren misschien niet het sterkste team, maar er was een goede teamspirit”, zo besluit hij.

Voor Mohorič is het alweer de vijfde zege van het seizoen. Eerder won hij al etappes in de Giro d’Italia en de Ronde van Oostenrijk. Daarnaast zegevierde hij aan het begin van het jaar in de GP Industria & Artigianato, en kroonde hij zich in juni tot Sloveens kampioen op de weg.

Dit artikel delen:

1 Reactie

nolvh 19 augustus 2018 om 19:22

Heb de ploeg niet gezien. Hij reed zelf alle gaatjes dicht. Berensterk geredeneerd

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.