Mollema kijkt uit naar Tour of Alberta
foto: Sirotti
donderdag 1 september 2016 om 12:48

Mollema kijkt uit naar Tour of Alberta

Bauke Mollema begint vannacht om 00.50 Nederlandse tijd aan de Tour of Alberta, de Canadese rittenkoers die hij vorig jaar won. “Voor mij is het een speciale koers, omdat het altijd leuk is terug te keren waar je al eens gewonnen hebt. Ik ben gemotiveerd”, vertelt Mollema tegen Cyclingnews.

Onzeker
Vorig jaar begon de Canadese rittenkoers met een ploegentijdrit, waarin Trek Factory Racing de beste was. Daarmee nam Mollema een voorschot op de eindzege. Nu zit er enkel een individuele tijdrit in het rittenschema. “Dit is de eerste koers na mijn rustperiode. Ik ben daardoor niet zeker van mijn niveau, maar ik heb goed getraind en hoop het daarom ook goed te doen. De meeste tijdritten dit jaar gingen ook prima, dus als ik de eerste dagen niet al te veel tijd verlies kunnen we zien wat er mogelijk is. Het is geen gemakkelijke wedstrijd, in ieder geval.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
1 september 2016 13:12
En aan het deelnemersveld te zien veel kans dat hij hier dan ook weer wint
1 september 2016 15:48
Het parcours is niet in zijn voordeel. zeer weinig klimmen t.o.v. vorig jaar en geen TTT maar ITT. Het is dat de tegenstand niet super is anders gaf ik hem helemaal geen kans. Ik denk wel dat het nog moeilijk gaat worden.
1 september 2016 16:08
De startlijst is niet imponerend, al moet je Mancebo natuurlijk nooit onderschatten.
1 september 2016 16:37
Tourtracker beschikbaar !!!!
1 september 2016 17:43
Is dit die koers met die akkers ?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.