‘Mollema won Japan Cup van Woods na leugen over afstand’

dinsdag 12 november 2019 om 16:28
‘Mollema won Japan Cup van Woods na leugen over afstand’

foto: Cor Vos

Bauke Mollema zou de Japan Cup gewonnen hebben door zijn concurrent Michael Woods verkeerd in te lichten. In een video die EF Education First gedeeld heeft, stellen EF-ploegleiders dat Mollema tegen Woods gezegd heeft dat er nog een extra ronde gereden moest worden. Dat was niet zo, waarna de Nederlander de sprint-à-deux om de zege won. Een leugentje om bestwil?

“Mollema zei tegen hem dat er nog tien kilometer te rijden was”, zegt teammanager Jonathan Vaughters kort na de finish tegen ploegleider Ken Vanmarcke. De verslagenheid was vervolgens groot binnen de Amerikaanse ploeg. “Hij wist niet dat het de laatste ronde was en dacht dat ze nog een ronde moesten rijden. Hij heeft dus niet echt gesprint. Dat is ook waarom hij teleurgesteld is.”

“Ik weet niet waarom je Mollema dat zou vragen, want hij zei toen: ‘Ja, we moeten nog een rondje’. Het is een goede les voor hem dat je tegenstanders niet altijd eerlijk tegen je gaan zijn”, vertelt Vaughters over de 33-jarige Woods, die pas sinds 2016 op WorldTour-niveau koerst. Bauke Mollema heeft nog niet gereageerd op de situatie over de Japan Cup.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.