Nacer Bouhanni: “‘Als ik m’n oor beweeg, wil de jury me al straffen”
maandag 22 augustus 2016 om 15:23

Nacer Bouhanni: “‘Als ik m’n oor beweeg, wil de jury me al straffen”

Nacer Bouhanni is furieus op de wedstrijdjury van de Cyclassics Hamburg. De sprinter van Cofidis werd gisteren als winnaar gediskwalificeerd vanwege een zwieper, waarbij hij Caleb Ewan hinderde.

“Als ik m’n oor beweeg, zitten ze al klaar om me een straf op te leggen”, zegt Bouhanni in L’Equipe. ”In mijn ogen heb ik die sprint gewoon eerlijk gewonnen.”

”Ze moeten hem gewoon z’n sport laten uitoefenen”, aldus Cofidis-ploegleider Alain Deloeuil. “Andere renners doen veel ergere dingen en worden nooit bestraft. Maar bij Nacer analyseren ze elke beweging die hij maakt.”

Het is niet de eerste keer dat Bouhanni volgens de jury in de fout gaat. Eerder dit jaar werd hem ook al een ritzege ontnomen door een incident met Michael Matthews in Parijs-Nice.

RIDE Magazine
34 Reacties
Sorteer op:
22 augustus 2016 18:00
ach booooooooooohooooo
22 augustus 2016 18:13
Quote:
Cyclingbruh - 22 augustus 2016 om 17:26
Dat word ook niet gezegd. Maar omdat Bouhanni niet de naam van Cav heeft, word hij wel gestraft en Cav niet. Achterlijk.


Als je met het woord achterlijk schermt, kan je beter zorgen dat je zelf niet dommig overkomt. Bouhanni was volgens mij degene die om miraculeuze redenen in de Dauphiné niet uit koers gehaald werd. En toen heette hij ook al Bouhanni, en geen Cav. Totale onzin dus, die we zo vaak hier lezen, dat het iets met Cav te maken heeft.
22 augustus 2016 18:42
Hij weet niet eens meer wat een correcte sprint is, dat zegt al genoeg.
Het is logisch dat een boef beter in de gaten wordt gehouden, de meeste boeven begrijpen dat wel.
22 augustus 2016 20:16
En daarnaast zocht hij vlak voor de streep duidelijk Ewan op en verliet overduidelijk zijn lijn. Ik zou niet weten wat er op deze disq. tegen is. Net zo goed als Cav op de OS uit koers had gemoeten. Misschien is de BMX meer iets voor deze mannen.
22 augustus 2016 21:43
Bouhanni lijkt wel de nieuwe Theo Bos met al zijn vechtpartijen op de fiets
22 augustus 2016 22:50
Een boete en afkeuring vanuit de ploegleiding vanwege zijn alsmaar terugkerende wangedrag zou meer op zijn plaats zijn. Helaas, dit zal nog wel vaker gebeuren. Misschien dat de sponsor het uiteindelijk een keer zat wordt.
23 augustus 2016 00:04
Ooren stil en sprinten maar
23 augustus 2016 02:54
Ik neem massasprints niet meer serieus. En eigenlijk deed ik dat sowieso al niet.
23 augustus 2016 03:51
@LindaLid. Ik zeg ook niet dat dit een excuus voor Bouhanni mag zijn. Alleen dat het nu allemaal wel meeviel. Dit is precies wat Cav ook in de Tour doet, en dan mag het allemaal wel. Meestal legt ie dan zijn koppie ook nog even in de nek van zijn concurrent... Bij Bouhanni heb ik sowieso sterk het idee dat hij geframed wordt wordt door collegaspurters, zoals vroeger de Colombiaantjes 't gras in gereden werden. Buitenbeentje (N-Afrikaanse roots). Viviani, Greipel en Kittel zullen nooit hardop hun bek opentrekken over Cav..

Om te reageren moet je ingelogd zijn.