Nacht van Woerden strikt nummers 1 op UCI-ranking
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 20 oktober 2023 om 11:30

Nacht van Woerden strikt nummers 1 op UCI-ranking

Update De organisatie van de Kiremko Nacht van Woerden heeft met Laurens Sweeck en Fem van Empel nog twee grote namen weten te strikken voor de editie van volgende week dinsdag. Sweeck en Van Empel, de nummers een op de UCI-wereldranglijst, zullen in de Nederlandse avondcross de degens kruisen met onder meer Lars van der Haar en Zoë Backstedt.

De 29-jarige Sweeck begon met een valse noot aan zijn veldritseizoen: bij een val in de Exact Cross Beringen liep hij namelijk een spierscheur op. Sweeck moest dan ook passen voor de eerste Wereldbeker van het seizoen in het Amerikaanse Waterloo, maar het gaat inmiddels de goede kant op met de Belg. Hij zal aankomend weekend (zondag 22 oktober) alweer zijn rentree maken in de Superprestige-veldrit van Overijse.

Inmiddels heeft het management van Sweeck bevestigd dat de crosser in Woerden in actie zal komen. Sweeck stond nog niet eerder aan het vertrek van de avondcross. Hij kan zich wellicht opmaken voor een tweestrijd met thuisfavoriet Lars van der Haar, die de voorbije zes(!) edities van de cross wist te winnen.

Meer blikvangers
Ook Pim Ronhaar (derde in de Wereldbeker van Waterloo), Kevin Kuhn, Felipe Orts, Ryan Kamp, Joris Nieuwenhuis en Jens Adams staan aan het vertrek van de 21ste Kiremko Nacht van Woerden.

Update op 20/10 om 11.30: Fem van Empel nieuwe naam
De organisatie van de Nacht van Woerden heeft aan WielerFlits laten weten dat ook Fem van Empel zal deelnemen aan de avondcross. De wereldkampioene is aangetrokken nadat Blanka Kata Vas verstek moest geven door een blessure. De organisatie heeft zo zowel de nummer 1 van de UCI-ranking bij de mannen (Sweeck) en vrouwen (Van Empel) op de deelnemerslijst.


Voorlopige deelnemerslijsten

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.