Naesen: “Jungels reed gemakkelijk en wij waren aan het afzien”
foto: Cor Vos
zondag 3 maart 2019 om 18:14

Naesen: “Jungels reed gemakkelijk en wij waren aan het afzien”

Oliver Naesen moest in de finale van Kuurne-Brussel-Kuurne zijn meerdere erkennen in medevluchter Bob Jungels. De kopman van AG2R La Mondiale zat in een kopgroep met vijf, waaruit Jungels vijftien kilometer voor de meet ontsnapte. “Het zag er niet naar uit dat we voorop zouden blijven, maar van Jungels had ik het wel gedacht”, aldus Naesen tegen Sporza.

“Hij reed supergemakkelijk en wij waren aan het stampen en afzien”, zegt Naesen, die met de Luxemburgse kampioen meeglipte op de kasseien van de Varentstraat. “Ik zei hem af en toe: doe maar langere beurten, want ik kan niet veel rapper en de rest zeker niet. Als je er zo bovenuit steekt, dan maakt die tegenwind niet uit. Ik ben zelden zo verkracht geweest.”

Voor Naesen telt vandaag niet alleen de uitslag (42ste), maar ook de geleverde strijd. “Soms moet je niet afgerekend worden op het resultaat en vandaag is zo’n dag. Ik zeg vaak: als er geen renners zoals Lampaert of ik zijn, dan kijken de mensen niet meer naar de televisie”, aldus Naesen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.