Naesen neemt grootste twijfels weg: “Ik wil De Ronde niet missen”
foto: Sirotti
donderdag 29 maart 2018 om 17:53

Naesen neemt grootste twijfels weg: “Ik wil De Ronde niet missen”

Oliver Naesen is positief gestemd over zijn deelname aan de Ronde van Vlaanderen. De Belgisch kampioen van AG2R La Mondiale moest na een valpartij opgeven in Dwars Door Vlaanderen. Hij viel met zijn linkerknie bovenop een tandwiel. In het ziekenhuis werden woensdagmiddag geen breuken vastgesteld en ook een tweede check op donderdag gaf groen licht.

Kleine slag om de arm
Hoewel zijn knie is opgezwollen, is er ook geen sprake van een zware kneuzing. Vrijdag gaat de kopman van de Franse ploeg het parcours verkennen, waarna de definitieve beslissing valt. “De dokters hebben me gerustgesteld”, vertelt Naesen aan Belga. “Normaal gezien zal ik starten, maar ik zal pas zeker zijn na de verkenning. Ik wil de Ronde van Vlaanderen niet missen, zeker niet omdat ik de Belgische driekleur draag. Een val is nooit ideaal voor een klassieker, maar ik blijf heel gemotiveerd.”

flag-fr AG2R La Mondiale voor de flag-be Ronde van Vlaanderen 2018
flag-lt Gediminas Bagdonas
flag-fr Rudy Barbier
flag-de Nico Denz
flag-fr Julien Duval
flag-fr Tony Gallopin
flag-be Oliver Naesen
flag-be Stijn Vandenbergh

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
29 maart 2018 18:18
Wordt dit een olympische gedachte?
29 maart 2018 18:19
Ik hoop dat hij zich kan laten zien, maar ik ben er bang voor dat hij door dit euvel net tekort zou komen. Ik plaatste hem sowieso al onder een aantal, maar ben bang dat hij nu wat geluk nodig heeft om al de top 15 te halen...
29 maart 2018 19:01
Lijkt mij vrij onmogelijk. Onderschat De Ronde niet. Je moet echt tiptop in orde zijn.
29 maart 2018 19:30
Tegen Roubaix kan hij wellicht op volle kracht zijn, de kilometers van de Ronde kunnen dan toch nog van groot nut zijn. Was heel goed in de E3 en Wevelgem maar om een groot resultaat te halen moet het allemaal in de juiste plooi vallen.
29 maart 2018 20:09
Heb vaak het idee dat bij renners die optimistisch zijn over hun blessures de resultaten achteraf tegenvallen. Bij renners die zeggen zich niet goed te voelen is dat vaak anders om.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.