Nathan Van Hooydonck weer wakker na zwaar auto-ongeluk, geen hersenschade
foto: Cor Vos
dinsdag 12 september 2023 om 18:03

Nathan Van Hooydonck weer wakker na zwaar auto-ongeluk, geen hersenschade

Update De toestand van Nathan Van Hooydonck is volgens Sporza hoopgevend. Bij de 27-jarige coureur van Jumbo-Visma, die vanochtend betrokken was bij een zwaar verkeersongeluk, is geen hersenschade vastgesteld. Uit voorzorg werd Van Hooydonck in een kunstmatige coma gehouden, maar daar is hij uit ontwaakt, lieten renners van Jumbo-Visma weten. “Zijn toestand is hoopgevend”, klinkt het in zijn omgeving.

Van Hooydonck reed dinsdagochtend met zijn zwangere vrouw door het centrum van Kalmthout. Volgens de Gazet van Antwerpen stond Van Hooydonck bij een kruispunt te wachten toen hij onwel werd, waarna hij zijn gaspedaal ingedrukt zou hebben om het kruispunt over te steken. Daarbij raakten vijf andere voertuigen beschadigd.

Van Hooydonck werd volgens Sporza ter plaatse gereanimeerd door een verpleegster, met het AED-toestel van de politie. Daarna werd hij overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen. Ook zijn vrouw moest naar het ziekenhuis, maar enkel ter controle.

“De bestuurder werd ter plaatse gereanimeerd en in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht”, vertelt Patrick De Smedt van politiezone Grens aan de Belgische krant. “Zijn zwangere vrouw die naast hem zat raakte niet gewond, maar is ook overgebracht naar het ziekenhuis.”

In de andere voertuigen geraakten drie personen lichtgewond, onder wie een jong kind. De andere betrokken automobilisten kregen slachtofferhulp in het plaatselijke jeugdhuis. Het kruispunt in Kalmthout is momenteel afgesloten, omdat meerdere wagens getakeld moeten worden.

Statement Jumbo-Visma
Jumbo-Visma heeft via social media een statement naar buiten gebracht. “We kunnen bevestigen dat onze renner Nathan Van Hooydonck eerder vandaag onwel werd tijdens het besturen van zijn auto, wat leidde tot zijn betrokkenheid bij een verkeersongeval. Hij is vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij goede medische zorg krijgt. We kunnen de geruchten dat zijn toestand kritiek is, niet bevestigen. Hij ondergaat nu verdere medische onderzoeken. Dank voor alle berichten aan Nathan en de ploeg.”

Update 18.03 uur

Na afloop van de zestiende rit in de Vuelta a España hebben meerdere renners van Jumbo-Visma goed nieuws gedeeld over de toestand van Nathan Van Hooydonck. “We hoorden aan de voet van de slotklim dat Nathan weer wakker is en zich redelijk oké voelt”, zei Hongaars kampioen Attila Valter.

Ook Jonas Vingegaard, die de bergrit naar Bejes won en opdroeg aan Van Hooydonck, kwam met een update. “Gelukkig is er beter nieuws over hem, over zijn toestand. Dat is een grote opluchting voor mij en voor de ploeg. Ik hoop dat hij snel gaat herstellen”, vertelde de Deen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.