Neefje Guillaume Van Keirsbulck wordt stagiair bij Bingoal Pauwels Sauces WB
foto: Glenn Coessens (archief)
zondag 1 augustus 2021 om 17:08

Neefje Guillaume Van Keirsbulck wordt stagiair bij Bingoal Pauwels Sauces WB

Bingoal Pauwels Sauces WB heeft twee stagiairs aangetrokken voor de tweede helft van het seizoen. Het gaat om Ceriel Desal, neefje van Guillaume Van Keirsbulck en kleinzoon van voormalig wereldkampioen Benoni Beheyt, en Dorian De Maeght.

Desal is een 21-jarige West-Vlaming die bij zijn ploeg EFC-L&R-Vulsteke als allrounder te boek staat. Zijn favoriete koers is Parijs-Tours. Dit seizoen was hij al tweede in de GP Rik Van Looy en derde in de Boucles de l’Austreberthe en de GP Color Code-Bassenge. Ook was hij negende op het nationaal kampioenschap tijdrijden voor beloften, waar Lennert Van Eetvelt zegevierde.

Benoni Beheyt als opa
Dat Desal het wielrennen in de genen heeft blijkt wel uit zijn familie. Zijn opa is Benoni Beheyt, die in 1963 wereldkampioen wielrennen werd na een overwinning op zijn landgenoot Rik Van Looy. De schoonzoon van Beheyt was Kurt Van Keirsbulck (oud-winnaar Ronde van Vlaanderen voor junioren) en diens zoon Guillaume Van Keirsbulck is nog altijd coureur. GVK is een neef van Desal.

Dorian De Maeght (23) is de oudste van de twee en koerst voor CT Borgonjon-Dewasport. Afgelopen week was hij nog derde in de Internatie Reningelst. Vorig seizoen was hij zesde op het nationaal kampioenschap voor eliterenners zonder contract, waar Stijn Siemons na 144 kilometer met de winst ging lopen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.