Nibali bevestigt deelname aan Vuelta a España
vrijdag 31 juli 2015 om 15:49

Nibali bevestigt deelname aan Vuelta a España

Vincenzo Nibali zal rijden in de Vuelta a España, zo liet de Italiaan weten via zijn Twitterkanaal. Nibali eindigde in de Tour de France als vierde, nadat hij in de eerste twee weken al veel tijd verloor. Nibali zal onder andere Fabio Aru en Mikel Landa naast zich hebben.

Aru en Landa hebben tijdens de Giro d’Italia al het nodige gewonnen en lijken sterk genoeg om samen al een prima klassement te rijden voor Astana. Met Nibali erbij zal het nog een opgave worden voor de ploeg om een kopman aan te wijzen.

Nibali won vorig jaar met overmacht de Tour de France, maar slaagde dit jaar niet in zijn poging dat te herhalen. Hij won de voorlaatste bergrit, maar was toen al te ver achterop geraakt om het podium te halen. In de Vuelta zal hij dat ongetwijfeld recht willen zetten.

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
31 juli 2015 21:24
Als je kijkt naar Landas progressie dit jaar zou je zeggen podium, en misschien wel winst. Zeker omdat hij net als Aru frisser gaat zijn dan renners als Purito, Nibali, Valverde, Van Garderen en Quintana en Froome als ze meedoen. Maar ik denk dat Albertoo er niet ver naast zit. Nibali en Aru staan bij Astana ver boven Landa in de pikorde. Zeker nu Landa vertrekt bij Astana zie ik hem zeker niet de voorkeur krijgen boven Nibali en Aru. @Purito: ik denk dat je hoop in Landa nog eens vies kan gaan tegenvallen.
31 juli 2015 23:26
Het wordt zo langzamerhand wel een leuk deelnemers veld. Alleen Froome En Quintana nog
31 juli 2015 23:26
Er is deze Vuelta gewoon 39 km vlakke ITT hoor. Renners als Quintana, Landa en Rodriguez gaan het daar echt niet zo makkelijk mee krijgen. Bovendien zijn de bergetappes (op een enkele na) echt niet zo speciaal. Veel verschil kunnen ze daar niet pakken. Mannen als Nibali en Valverde zullen eerder boven komen drijven als potentiële winnaars van de ronde.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.