Nicolas Roche bevestigt transfer naar Sunweb
foto: Sirotti
dinsdag 4 september 2018 om 18:00

Nicolas Roche bevestigt transfer naar Sunweb

Sunweb heeft het nog niet officieel bekendgemaakt, maar Nicolas Roche rijdt komend seizoen in het tenue van de Duitse WorldTour-ploeg. Dit laat Ier weten in gesprek met het AD. “Het team past uitstekend bij de huidige fase van mijn loopbaan. Ik vind het een goede stap”, zo is hij van mening.

Roche laat weten dat hij voornamelijk in dienst zal rijden van Tom Dumoulin, maar in sommige koersen ook zijn eigen kans mag gaan. “Ik wil mijn ervaring delen met de jonge renners binnen de ploeg. Ik ben heel erg blij dat ik onderdeel mag uitmaken van een dergelijk goed georganiseerde en ambitieuze ploeg.”

De ervaren klimmer is ervan overtuigd dat Dumoulin ooit de Tour kan winnen. “Tom heeft zich de laatste jaren goed ontwikkeld. Ik geloof echt dat hij een kanshebber is.”

De 34-jarige Roche – die op dit moment actief is in de Vuelta a España – reed de afgelopen twee seizoenen voor BMC. Hij wist in dienst van de Amerikaanse formatie geen overwinningen te boeken.

RIDE Magazine
60 Reacties
Sorteer op:
4 september 2018 21:20
'Geen slechte vervanging tegen Geschke of Ten Dam'
We waren het hier toch met z'n allen eens dat deze 2 niet voldoen als ondersteuning voor een Tour de France-winnaar? Tom dendert tot op een zeker punt toch lekker achter die Trein aan en Roche zal, net zoals hen, er al afgekletst zijn alvorens Kwiatkowski van de kop gaat. En in een mindere dag nog voor Castro weg is. DUS, mijn conclusie blijft: trekt die geldbuidel open voor één super deluxe klimmer die Tom effe uit de wind zet wanneer de springveren gaan demarreren aub.
Eenmaal je zou iemand hebt, en zijn vorm tijdens de ronde goed kunt monitoren, dan kun je een ander eens een dagje in de grupetto gunnen. Zo doet Sky het.

Ik blijf het herhalen, je moet als Nederlander toch niet willen dat Oomen of Kelderman zichzelf alle bergetappes binnenste buiten keren voor Tom terwijl ze zelf een Giro resp. Vuelta kunnen winnen.
    4 september 2018 22:38
    Jawel, je moet dat wel van Oomen en Kelderman verwachten aankomend jaar PLUS Roche PLUS een nog betere renner als Roche. Dan ben je er echt mee bezig die tour.
4 september 2018 21:37
Had gehoopt op een type kangert. Maar roche us denk ik idd verbetering tov ten dam
4 september 2018 21:58
gewoon een degelijke knecht. Zo als mensen al zeiden niet bij de laatste 10 maar wel bij de laatste 30/40 zeker en bij goede dagen misschien wel laatste 15.
Of als naar voren geschoven pion.
Er moet sws nog een sterke top 20 klimmer als er geld voor is.
4 september 2018 21:58
Konrad, zoals hierboven, zou een hele goede aanwinst zijn. Ik dacht 9 e in de giro, maar zal die niet gewoon lekker bij Bora blijven (rijden ook meer landgenoten)?.
4 september 2018 22:02
Prima versterking in meerdere opzichten! Voor een winnend team zal er nog wel een toppertje bij moeten Sunweb!
4 september 2018 22:32
Roche is een prima wielrenner voor Sunweb maar meer als meesterknecht voor Oomen in de Giro en Vuelta dan als knecht van Dumoulin en Kelderman in de Tour. Als Sunweb echt de hegemonie van Sky aan wil vallen hebben Dumoulin en Kelderman minstens twee klimknechten nodig van een kaliber hoger dan Roche. Konrad en Buchmann zouden ideaal zijn en die kunnen de rest van het jaar als kopman fungeren in kleine rondes en co-kopman van Oomen in de Giro of Vuelta.
4 september 2018 22:40
Mij lijkt het duidelijk dat Sunweb volgend jaar alles naar de tour stuurt voor Dumoulin en de giro en vuelta als bijzaak neemt. Als dat zo is hebben ze nog 1 topper nodig en eigenlijk nog 1 er vanuitgaande dat eentje de start niet haalt.
    5 september 2018 01:13
    Mee eens. Ik heb inmiddels het gevoel dag sunweb helemaal niet voor winst gaat maar voor tweede plek. Zoals dumoulin afgelopen 3de week. Ze mogen me verrassen
4 september 2018 23:56
Waarom moet Roche dit eigenlijk zelf vertellen en waarom communiceert Sunweb dit niet als ploeg? Is dit gebruikelijk? Het is mij niet helder.
5 september 2018 10:06
Hij is nog wel 2 niveautjes beter als Ten Dam die dit jaar echt niet meer bij de betere klimmers gerekend kan worden, met z'n wachtbeurt na het lek rijden van Tom als dieptepunt. Dus ik zeg Roche is een goede korte termijn oplossing voor 1 a 2 jaar voor Sunweb.
    5 september 2018 10:09
    Vergeet niet dat Ten Dam niet in de tourselectie is opgenomen, Roche was toch wel een zekerheidje geweest dit jaar bij Sunweb

Om te reageren moet je ingelogd zijn.