Niels Albert stopt per direct met topsport door hartritmestoornissen
maandag 19 mei 2014 om 14:09

Niels Albert stopt per direct met topsport door hartritmestoornissen

niels albert

foto: Sporza

Niels Albert heeft per direct zijn profcarrière beëindigd. Dat heeft hij zojuist bekend gemaakt op een persconferentie. De tweevoudig wereldkampioen veldrijden heeft last van levensgevaarlijke hartritmestoornissen. “Ik word – veel eerder dan gewenst en gehoopt – verplicht om afscheid te nemen. Ik heb hartritmestoornissen die een fatale hartaanval kunnen veroorzaken”, opende Albert emotioneel de persconferentie.

“Bij een routinecontrole werden hartritmestroornissen vastgesteld. Volgens het medisch team van het Universitair Ziekenhuis in Leuven is afscheid nemen van het veldrijden de enige optie”, las de 28-jarige Belg zijn verklaring op.

“Het doet veel pijn om mijn sportcarrière zo abrupt te stoppen. Na amper zes profjaren moet ik mijn fiets aan de kant zetten. In deze zware omstandigheden wil ik iedereen die me heeft gesteund, bedanken. Wat de toekomst betreft, is er nog onduidelijkheid. Ongetwijfeld zal ik door een diep dal gaan”, zei de renner van BKCP-Powerplus aangeslagen.

“In mijn korte carrière heb ik veel hoogtepunten mogen beleven. Zo werd ik twee keer wereldkampioen. Ik ging ervanuit dat er nog veel hoogtepunten zouden volgen. Ik heb slechts één seizoen blessurevrij kunnen beëindigen, maar ik was er rotsvast van overtuigd dat mijn sterkste jaren eraan kwamen en dat alles in de plooi aan het vallen was.”

“Ik moet mezelf vandaag proberen op te trekken aan het feit dat ik veel mooie momenten beleefd heb en veel mensen blij gemaakt heb. Ik heb me altijd 100% gegeven als renner. In deze zware omstandigheden wil ik iedereen bedanken die aan mijn zijde staat: mijn familie, vrienden, vrouw Chantal, de hele ploeg en entourage, sponsors, supporters, alle organisatoren, mensen die me een warm hart toedragen en de renners met wie ik strijd heb kunnen leveren.”

“Ook de mensen van het universitaire ziekenhuis van Leuven bedank ik. Hoe zeer ik jullie de voorbije week heb vervloekt door de medische problemen naar boven te brengen, het is dankzij jullie dat ik nog een mooi en lang leven voor de boeg heb.” Na het oplezen van zijn verklaring verliet Albert direct de persconferentie.

Lees ook:
‘Niels Albert heeft hartklachten’
Veldritwereld reageert geschokt op plotselinge afscheid Niels Albert

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.